Siyaset-medya arasındaki kirli ilişkilerin bir bir kamuoyunun göz önüne çıkmasının ardından tüm Türkiye Sedat Peker’in açıklamalarını ve konunun muhatabı olan kişileri konuşuyor.

Sedat Peker videosunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sezgin Baran Korkmaz’ın arasını bulmak için Veyis Ateş'in, Sezgin Baran Korkmaz’dan para istediğini öne sürmüştü. Peker'in çarpıcı iddialarından biri de Veyis Ateş'in Süleyman Soylu tarafından araç ve koruma polisi tahsis edildiği iddiası gündem olmuştu.

İSTİFA ETTİ

Birçok iddialar peş peşe sıralanırken HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in kanaldan kovulduğunu açıkladı. Ancak daha sonra alınan bilgiye göre;  Veyis Ateş’in, Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ’ı arayarak istifa ettiği bildirildi. Kenan Tekdağ, Ateş’in istifasını kabul etti. Ciner Medya Grubu, geçen pazartesi günü Veyis Ateş’ten savunmasını istemişti.

AVANTA MİKTARI 10 MİLYON EURO

Habertürk'ün bir diğer yazarı Sevilay Yılman da Sezgin Baran Korkmaz ile olan görüşmesini aktardı. Korkmaz, Yılman'a Veyis Ateş'in kendisini alenen tehdit ettiğini ifade ederek 10 milyon Avro 'avanta' istediğini öne sürdü.

HESABINI KİLİTLEDİ

Hakkında her geçen gün ortaya atılan iddiaların ardından Veyis Ateş, yeni bir hamlede bulunarak herkese açık olan Instagram hesabını kilitledi.

İddialar karşısında sessizliğini koruyan Ateş'in bu hamlesi akıllarda soru işareti bıraktı. Bu süreçte hem işini kaybeden hem de suçlamaların karşısında kendini savunmayan Ateş’in, Sedat Peker’in elindeki belgelerden ötürü açıklama yapamadığı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim