Limak Port'tan yapılan açıklamada, yangınla mücadelede çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu, belediyeler ve özel sektör şirketlerinin uçak, helikopter, itfaiye aracı, römorkör ve çeşitli araç destekleri ile destek verildiği belirtilerek, "Ayrıca 12 ton su ve köpük kapasiteli bir uçak Rusya’dan limana getirildi" ifadeleri yer aldı.

Yanan maddeler içinde pvc gibi kimyasal içeriğe sahip malzemeler de olması sebebi ile söndürülmesinin uzun sürdüğünün belirtildiği açıklamada, "Ancak geldiğimiz noktada, yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına da başlanmıştır. Yangın bölgesinde hala koyu renkli duman çıkışı gözlemlenmektedir; ancak yangının sıçrama ya da büyüme ihtimali kalmadığı öngörülmektedir" denildi.

Liman operasyonu için kritik makine ve ekipmanın yangından önemli bir hasar görmesinin engellediğine işaret edilen açıklamada, yangın sonucu İskenderun Limanı’nın kullanımını engelleyecek yapısal herhangi bir hasar oluşmadığı dile getirildi.

Büyükçekmece'de İETT Otobüsü Yağışlı Havada Bariyerlere Çarptı: 1 Kişi Hafif  Yaralandı Büyükçekmece'de İETT Otobüsü Yağışlı Havada Bariyerlere Çarptı: 1 Kişi Hafif Yaralandı

Kaynak: www.bloomberght.com

Editör: Haber Merkezi