Fransız haber ajansı AFP'nin NTV'ye dayandırdığı haberde, patlamanın Türkiye saati ile 16:00'da gerçekleştiğini bildirdi.

AFP, İstanbul'un merkezinde işlek bir bölgede şiddetli bir patlama sesi duyulduğunu ve yaralılar olduğunu belirtti. 

İngiliz haber ajansı Reuters ise, "İstanbul'un merkezi Taksim bölgesindeki işlek bir yaya caddesinde meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı ve diğerleri olay yerinden kaçtı" yazdı. 

TRT'nin ve Türk basın kuruluşlarından aktarılan haberde, İstanbul'un İstiklal Caddesi'ndeki olay yerine giden ambulans ve polislerin videolarını yayınladı.

Times of İsrael gazetesi, İstiklal patlamasını "İstanbul'un merkezinde büyük bir patlama meydana geldi; en az 11 yaralı var, çok sayıda ölü olmasından endişe ediliyor" başlığıyla yayınladı.

İstanbul Valiliği Duyurdu: Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması İstanbul Valiliği Duyurdu: Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması

Time of İsrael'in haberine göre, Türk medyası, İstanbul'un popüler yaya caddesi İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 11 kişinin yaralandığını bildiriyor.

Görüntülerde olay yerine gelen ambulanslar, itfaiye araçları ve polis görülüyor. Patlamanın nedeni henüz net değil. Sosyal medya kullanıcıları dükkanların kapandığını ve caddenin kapatıldığını söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, olayda zarar gören İsrailli olup olmadığını tespit etmek için Türkiye'deki elçileriyle temas halinde olduğunu açıkladı.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki olayları kapsayan Londra merkezli bir çevrimiçi haber sitesi Middle East Eye, Olayla ilgili ilk resmi açıklamayı yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın açıklamasını paylaştı. 

Yerlikaya, "Olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edildi. Ölü ve yaralılar var. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Middle East Eye haberinde, "İstanbul'un tarihi Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde Pazar günü meydana gelen patlamada çok sayıda kişi öldü ve yaralandı" dedi. 

Haberde, Patlamanın saat 16:20'de İstiklal Caddesi'nde meydana geldiğini, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde sokakta yatan çok sayıda ceset görüldüğünü, patlamanın kaynağının henüz bilinmediğini söyledi. 

Alman Bild gazetesi, "İstanbul'da patlama" başlığıyla sürmanşet yayınladı. 

Bild gazetesi, sosyal medya görüntülerine dayandırdığı haberde "görüntülerde olay yerinde ambulanslar, itfaiye araçları ve polis görülüyor. Sosyal medya kullanıcıları bu esnada dükkanların kapalı olduğunu ve caddenin trafiğe kapatıldığını bildirdi. Patlamanın nedeni henüz tespit edilememiştir" dedi.

Alman gazete ayrıca, IŞİD'in 2015 ve 2016 yılları arasında gerçekleştirdiği "kanlı saldırılara" da değindi. 

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr

Editör: Haber Merkezi