İzmir'de 2020 yılında yaşanan ve 117 kişinin hayatını kaybettiği depremde enkazdan 91 saat sonra kurtarılan Ayda bebeğin babası Uğur Gezgin, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yakınları enkaz altında olanlara umudunuzu koruyun çağrısı yaptı. 

İskenderun'da enkaz altında kalan 16 yaşındaki çocuk 56 saat sonra kurtarıldı

İskenderun'da enkaz altında kalan 16 yaşındaki çocuk 56 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Zamanla yarışan ekipler, enkaz altında kalan vatandaşlara en kısa sürede ulaşmak için cansiperane çabalıyor. Yıkılan binaların altından çıkarılan her yaralı, yakınları enkaz altında olanlara umut olurken, arama kurtarma ekiplerinin de moral ve motivasyonunu olumlu etkiliyor.

"Her zaman bir umut var"

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rızabey Apartmanı'nın enkazında annesini kaybeden, arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin, o depremde umudun simgesi olmuştu.

Mikail bebek, 43 saat sonra en kaz altından kurtarıldı

Mikail bebek, 43 saat sonra en kaz altından kurtarıldı

Mucize bebek olarak adlandırılan Ayda'nın babası Uğur Gezgin, deprem bölgesindeki vatandaşların acısını yüreğinde yaşıyor. Kızı için gönderilen mektuplar ve kızının fotoğrafının yer aldığı bir video klip hazırlayan Gezgin, videonun sonunda "Ayda artık 5 yaşında. Enkazdan çıkacak yeni mucizeleri bekliyor. Unutmayın her zaman umut var" sözlerine yer verdi.

Furkan Nesli Derneği’nde bir kadın tartıştığı iki kadını bıçakladı Furkan Nesli Derneği’nde bir kadın tartıştığı iki kadını bıçakladı

Gezgin, deprem bölgesinde olanların acısını, deprem acısı taze olan biri olarak çok derinden hissettiğini söyledi. Kızının 91 saat sonra hayata bağlandığını ifade eden baba Gezgin, deprem haberini aldığında aynı duyguları tekrar yaşadıklarını anlattı.

Deprem bölgesinde zamanla yarış sürüyor: 8 bin kişi kurtarıldı

Deprem bölgesinde zamanla yarış sürüyor: 8 bin kişi kurtarıldı

Depremzedelerin hissettiği çaresizliği kendisinin de yaşadığını ifade eden Gezgin, "İlk başta telefonlardan deprem haberi geldi, o anda televizyonu açtığımda dünyalar başımıza yıkıldı. İnanın aynı duyguları tekrar tekrar yaşadık. İnsanların neler yaşayabileceğini biliyordum ben. Şu anda onların ne çaresizlikte olduğunu yürekten hissediyorum aynı çaresizliği ben de yaşadım" dedi.

"Herkes bitti diyordu"

Enkaz altında olanlar için kritik saatlerin başlandığını İzmir Depremi'nden tecrübe ettiklerini belirten Gezgin, şunları kaydetti:

"Üçüncü gün bitiyor, çok kritik saatler başlıyor. O zamandan biz tecrübeliyiz, yetişkinler 72, büyükler çocuklar 102 saate kadar dayanabilme şansları var. İnşallah bu soğukta Rabbim onlara yardım eder, güç verir. Kimse umudunu kaybetmesin, biz 91'inci saatte çıkardık kızımızı, herkes bitti diyordu. Her şey bitti dediğimiz anda ilk Elif'imizi aldık 65'inci saatte, sonra Ayda geldi 91'inci saatte. Her zaman bir umut var diyorum ben. Sabır diliyorum"

Kaynak: AA

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi