Kılıçdaroğlu’nun Hatay ziyareti öncesi, İçişleri Bakanlığı’nın Hatay Valiliği’ne Türk bayrakları ve belediye afişlerinin indirilmesi talimatı verdiği öne sürüldü.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha, depremin en çok etkilediği şehirlerden Hatay’da…

İlde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir dizi temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine saatler kala, İçişleri Bakanlığı’nın Hatay Valiliği’ne bayrak talimatı verdiği iddiası ortaya atıldı.

GÖRÜNTÜLER TEPKİYE NEDEN OLDU 

Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Narlıca Deprem Mezarlığı’ndaki program öncesinde talimat doğrultusunda Hatay Valiliği tarafından mezarlıktaki Türk bayrakları ve büyükşehir bayrakları indirildi. Bayrakların indirilme görüntüleri sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

TEPKİLERİN ARDINDAN YENİDEN ASILDI 

Talimata ilişkin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hatay Valiliği henüz bir açıklama yapmazken Türk bayrakları tepkilerin ardından yeniden asıldı.

KILIÇDAROĞLU: HAYATIMDA HİÇ BU KADAR ÜZÜLMEDİM 

Hatay’da EXPO'da düzenlenen Millet Buluşması'na katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada talimata tepki gösterdi.

– Emin olun önce inanmadım, böyle şey olmaz dedim. Ama bunun olduğunu görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı. Hayatımda hiç bu kadar üzülmedim. Asla kabul etmiyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi başka bir devlete mi ait arkadaşlar.

– Bayrağımıza sahip çıkmak namusumuzdur, vatanımıza sahip çıkmak da namusumuzdur. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlığı Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Bir toplumu ayrıştırmak kadar tehlikeli bir şey yoktur. Bir bakan telefon edecek, “İndirin' bayrakları” diyecek… Ne demek?

Kemal Kılıçdaroğlu bugün, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların defnedildiği Narlıca Depremzede Mezarlığı'na karanfil bıraktı, dua okudu.

Kılıçdaroğlu'na İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve milletvekilleri de eşlik etti.

SÜLEYMAN SOYLU’DAN YANIT: BUGÜN FLAMA GÜNÜ DEĞİL

İddialar üzerine bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi:

– Kılıçdaroğlu şehri ziyaret etti, her gelindiğinde bir yalan olduğunu söylemekten de imtina etmek istiyorum ama bu yaklaşımı son derece yanlış buluyorum.

İzmir'de çöl tozu bulutu etkisi yaşanıyor İzmir'de çöl tozu bulutu etkisi yaşanıyor

– Sayın valimiz de bakan arkadaşlarımız da işin başından beri buradalardı. Sayın Kılıçdaroğlu mezarlıkta bayrağı kaldırdığımıza yönelik ve benim bunun talimatını verdiğime yönelik söylemde bulundu. Deprem bölgesinde yalan üzerinden siyaset yapılırsa Allah adama hesabını sorar.

– Bugün flama günü değil. Ne gerek var bunlara, niye böyle açıklamalar yapılması hususunda bizi zorunlu bırakıyorlar? Elinde İBB var, Ankara Büyükşehir Belediyesi var, gelip hemen bu meseleyi karıştırmanın burada çalışan insanları karıştırmanın ne anlamı var.

– Mezarlık yerini Denizli Belediyesi açmış. Bu tartışmayı yapmayı hakikaten doğru bulmadığımızı, Kılıçdaroğlu’nun buralara geldiğinde insanların morallerini yükseltecek açıklamalar yapmasının doğru olabileceğini söylüyoruz. Ne olursunuz başkasını karalamaya yönelik adımlara atmayacak bir dönemdeyiz ve yerdeyiz.

– Burası siyasetin bu denli yapılacak bir yeri değildir, Ankara’da yapabilirsiniz. Eğer Kılıçdaroğlu gelecek diye mezarlık büyükşehir flamalarıyla süsleniyorsa bu ayıp bir şeydir. Biz bazen kendi kendimize şunu eksik yapıyorsunuz diyoruz, kendi içimizde bu tartışmaları yapıyoruz. Bu desteğe ihtiyaç var.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi