Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (KIKBY), Türkiye’nin bölgedeki askeri üssüne roketli saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Associated Press (AP), İran’ın desteklediği silahlı milislerin saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

AP’ye konuşan Türk Savunma Bakanlığı yetkilileri roketli saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olmadığını, hasar meydana gelmediği bildirdi.

KIKBY, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta Ninevah bölgesindeki Zilkan askeri üssüne yönelik en az 8 roketli saldırı düzenlendiğini bunlardan ikisin üsse isabet ettiğini bildirdi.

Türkiye, Kuzey Irak’ta kampları olan PKK’ya karşı 2019 yılından bu yana karadan ve havadan düzenli askeri operasyonlar düzenliyor.

AP’nin haberinde Irak’ta İran’ın desteklediği Şii milislerden oluşan silahlı grupların çatı oluşumu Halk Seferberlik Güçleri’ne (Haşdi Şabi) bağlı İslami Direniş Ahrar El Tugayı’nın saldırıyı üstlendiği aktarıldı.

Savunma Bakanı Akar'ın açıklaması

Bu arada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde üs bölgesine saldırı iddiasına ilişkin, "Teröristi yerinde, kaynağında yok etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Zaman zaman taciz, saldırılar oluyor, bunlara gerekli karşılık da anında, misliyle veriliyor. Gerekli tedbirler alınıyor." dedi.

Akar, AK Parti'nin Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Irak'ın kuzeyindeki bir üs bölgesine teröristler tarafından taciz ateşi açıldığı" iddiasını hatırlatması üzerine Akar, terörle mücadelenin artan tempoda taarruzi bir ruhla devam ettiğini belirtti.

Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar süreceğine vurgu yapan Akar, "Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde aralıksız ve artan bir şiddet ve tempoda terörü, teröristi yerinde, kaynağında yok etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Mehmetçik o bölgelerde şiddetli soğuk ve derin kar olmasına rağmen artan bir kararlılıkla büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla mücadelesini sürdürüyor. Tabii zaman zaman taciz, saldırılar oluyor, bunlara gerekli karşılık da anında, misliyle veriliyor. Gerekli tedbirler alınıyor." ifadesini kullandı.

Eylem Tok ve oğlunu havalimanına getiren kişi serbest bırakıldı! Eylem Tok ve oğlunu havalimanına getiren kişi serbest bırakıldı!

Ek kaynaklar • AP

Kaynak: tr.euronews.com

Editör: Haber Merkezi