Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Hatay Havalimanı’nın pisti kullanılamaz hale gelmişti. Pistin onarılması için bugün ABB ekipleri harekete geçti.

Çalışmaların başladığına dair fotoğrafları Twitter’da paylaşan Yavaş, şunları kaydetti: “Hatay Havalimanı’nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor.”

Yardımların engellendiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın bu çalışmasını paylaşarak, “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar” diye yazdı.

Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar. https://t.co/hz8v4Vuqu6

Cemevlerinin aydınlatma masrafları devlet tarafından giderilecek Cemevlerinin aydınlatma masrafları devlet tarafından giderilecek
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) February 8, 2023

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’ysa yönetimindeki bakanlığın onarıma ilk günden başladığını öne sürerek, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: “Hatay Havalimanı’nda ekiplerimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlamış, onarıma devam etmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir. Provokasyon için paylaşım yapan bilgisiz Kemal Kılıçdaroğlu’nu kaale almayınız.”

Hatay Havalimanı'nda ekiplerimiz ilk andan itibaren çalışmalara başlamış, onarıma devam etmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlar moloz toplamak için havalimanına yönlendirilmiştir.

Provokasyon için paylaşım yapan bilgisiz @kilicdarogluk'nu kaale almayınız. pic.twitter.com/evnvYjkTV9

— Adil Karaismailoğlu (@akaraismailoglu) February 8, 2023

Kaynak: www.diken.com.tr

Editör: Haber Merkezi