Aydın'da  protokolün de katılımıyla  düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine öğrencilerin zorla götürüldüğü, götürülen her öğrenciden de 10'ar lira ulaşım parası alındığı veli ve eğitimcilerce dile getirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'un okul yöneticilerine, Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi salonunun doldurulması talimatı verdiği öne sürüldü.

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül'de yaşanan skandalı Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

“BU SALONU DOLDURUN TALİMATI”

Kastomonu'daki orman yangınında müdahale devam ediyor Kastomonu'daki orman yangınında müdahale devam ediyor

Meclis Genel Kurulu'nda da konuyu gündeme getiren CHP'li Bülbül, “Aydın'da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi salonunda program düzenlenmiş. Düzenlenen bu programa katılan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, ‘bu salonu doldurun' diye talimat vermiş ve bunun üzerine yaklaşık 20 otobüs öğrenci zorla programa götürülmüş. Üstelik zorla programa götürdükleri öğrencilerden de 10 lira yol parası alınmıştır” dedi.

“ÖĞRENCİLER DOLGU MALZEMESİ DEĞİL”

Konuşmasında öğrencilerin dolgu malzemesi gibi kullanıldığını söyleyen Bülbül, “Öğrencilerimiz sizin dolgu malzemeniz değildir. Öğrencilerimizi sizin kirli hesaplarınıza, sahte kurnazlıklarınıza alet edemezsiniz. Bu skandal olayın savunulacak hiçbir yanı yoktur! Buradan Milli Eğitim Bakanına da sesleniyorum. Hala görevinde olan il milli eğitim müdürü hakkında acilen işlem yapılmalıdır. Öğrencileri zorla programa götüren ve 10 TL yol parası alan idareciler ve öğretmenler hakkında işlem yapılacak mıdır? Öğrencilerden alınan 10 TL geri iade edilecek midir?” dedi.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi