DUVAR - Maraş depremlerinden hemen sonra deprem bölgesine giden ve ekibiyle birlikte yardım çalışmalarına katılan Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur, Tv100'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Uğur deprem bölgesini anlatırken, "Burada anlatılan, görünen gibi değildi. Birçok arkadaşım bölgeden döndüğünde aynı şeyi söylediler. Hala kendine gelemeyen, tedavi olan arkadaşlarım var ama iyi ki gitmişim" ifadelerini kullandı. 

Ekibiyle deprem olduktan sonra hemen harekete geçtiğini anlatan Uğur, "Deprem olduğu esnada ayaktaydım, sonrasında bütün ekibimi ayağa kaldırdım. Bir seferberlik ilan ettik, işimizi, gücümüzü bir tarafa koyduk. İnsani duygularla empati kurabildiğimiz için göçük altındaki insanlarla, hemen harekete geçtik" dedi. 

'HEPİMİZ, HER AN TEHLİKE ALTINDAYIZ'

Yaşananların tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini belirten Uğur, şu ifadeleri kullandı:

Marmara Bölgesi için "çok şiddetli yağış" uyarısı! Marmara Bölgesi için "çok şiddetli yağış" uyarısı!

"Biz o insanların yanında yalnızca ‘Ev verdim, araba verdim sana’ deyip kendimizi geri konuma almamalıyız. 10 il etkilenmiş, insanlar anılarını kaybettiler. Biz millet olarak tabii ki normal hayatımıza döneceğiz ama gözümüzü oradan ayırmamalıyız. Bu memlekette hepimiz her an tehlike altındayız. Bu çok büyük bir mesele ve bütün memleketi ilgilendiriyor. Bu olacak, kesin. Umarım bir daha olduğunda en azından insanlar bu can kaybını dikkate alır da umarım kimsenin burnu kanamaz."

'BANA 4 SİYASİ PARTİDEN TEKLİF GELDİ'

Oğuzhan Uğur, Uğur Dündar'ın "Milletvekili adaylığı düşünceniz var mı?" sorusunu ise, "Bana 4 siyasi partiden teklif geldi. Ben elbette hepsini göğsümde yumuşattım, ben topçunun, popçunun ve toprak ağasının Milletvekili olmasını kabul etmiyorum" diye yanıtladı. 

'TWEETİ GÖNÜLLÜ EKİP ATTI'

Hakkında soruşturma açılmasına neden olan ''Baraj duvarı taştı'' paylaşımının nasıl yapıldığını da anlatan Uğur, telsizden 12.30 sıralarında ''Baraj patladı'' diye bir anons geçildiğini aktardı. Uğur, ''Birileri ihbarda bulunuyor kolluk kuvvetlerine. Bir anda bir yaygara kopuyor, ağlayarak insanlar 'Baraj patladı ne olur sesimizi duyurun' diye ekibimize ve her yere mesaj atıyorlar. Ekip de teyit almak için tekrar bölgeye ulaşıyor'' ifadelerini kullandı. 

Bölgeyi uydu haritasından izleyen bir görevlinin de Bababa TV ekibini aradığını ve "Uydudan görüyorum, su basıyor'' diye olayı teyit ettiğini anlatan Uğur, söz konusu tweetin gönüllü ekip tarafından atıldığını açıkladı.

'10 SENE ÖNCEKİ VİDEOLARIMI KOYMAYA BAŞLADILAR'

Uğur ayrıca yardımlara başladığı andan itibaren kendisine saldırıldığını belirterek, ''10 sene önceki videolarımı çıkarıp koymaya başladılar. Gezi Parkı döneminden fotoğraf koymaya başladılar. Bir baktım depremdeki insanlara yardım etmek yerine birilerine cevap vermeye başladım'' diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr

Editör: Haber Merkezi