Edirne’de Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü‘ne bağlı olan Söğütlük Kent Ormanı’nın millet bahçesi olarak düzenlenmesine karşı dava açıldı. 20 Eylül’de yapılacak ihale öncesi Edirne Kent Konseyi, ihalenin durdurulması istemiyle dava dilekçesini Edirne Adliyesi’ne verdi.

Gazete Duvar'ın haberine göre; konuyla ilgili TMMOB Edirne binasında açıklama yapan bugün Edirne Kent Konseyi Başkanı Nevzat Çolak, “Söğütlük’e sahip çıkmaya çağırıyoruz, Söğütlük doğal kalsın istiyoruz” dedi.

Jandarma Korhan Berzeg'e ait olan eşyaların olduğu bölgeyi köpekle arıyor: Kemik parçaları bulundu Jandarma Korhan Berzeg'e ait olan eşyaların olduğu bölgeyi köpekle arıyor: Kemik parçaları bulundu

Çolak'ın konuşması şöyle:

“Biz bugüne kadar Söğütlük’te festivaller, şenlikler yaptık. Edirneliler orayı gayet güzel, özgürce kullanabiliyorlardı. Fakat bu kullanım mı rahatsız etti, ya da ne oldu bilmiyoruz, doğal sit alanı bir bölge, yapay bir parka çevrilmek isteniyor.

İçerisinde baştan sona kadar uzanan asfalt bir yol var. Oraya iş makineleri girecek. Orada, canlıları ve bitkisiyle birlikte doğal bir yaşam var. Bunun etkilenmemesi, kaybolmaması mümkün değil. Bizim talebimiz, buranın doğal kalması. Önceki haliyle kullanıma devam edilsin. Biz Söğütlük’ün takipçisi olacağız, bırakmayacağız, sahip çıkacağız.”

Editör: Haber Merkezi