Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFADinternet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi olan 4,2 büyüklüğündeki sarsıntı 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, son depremlerle ilgili sosyal medya hesabından uyarıda bulundu…

Ercan, Twitter paylaşımında şunları kaydetti:

*Göksun-Kahramanmaraş’ta M5,3 orta büyüklükte bir deprem oldu, 4 sn sürdü. Yıkım gücü yapılar yaralı olduğundan 6 olarak gerçekleşti.

“İLK 4 AY YOĞUN SÜRECEK”

*Göksun,6 Şubat'tan beri bir türlü dinginleşmemişti. Şimdi artçılarını en çok M4,3 olarak göreceğiz. Ne yazık ki artçı depremler ilk 4 ay yoğun sürecek.

*Göksun-Kahramanmaraş yönüne doğru, depremcikler dizilmektedir. Buna koşut olarak Saimbeyli, Türkoğlu'na doğru depremcik dizilimi de ilgi çekmektedir. Ne var ki, Kadirli, İmamoğlu, Kozan, Adana'ya doğru olan Savrun kolu dingin görülüyor.

*Göksun gibi, Malatya(Doğanşehir'de) artçı depremlerin sık bekleneceği bir köşe görünümünde. Çadırlarda, takma konutlarda kalın.

Tokat'ta Otomobil Parkı Yüzünden Çıkan Kavgada Kadın Sürücü Hastanelik Oldu Tokat'ta Otomobil Parkı Yüzünden Çıkan Kavgada Kadın Sürücü Hastanelik Oldu

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi