Van'da kaçak kazı diye gittiler! Ekipler şok oldu Van'da kaçak kazı diye gittiler! Ekipler şok oldu

İstanbul Beyoğlu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Patlama nedeniyle hayatını kaybedenlerin ve çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi.

Valilik: Can kaybı var

Patlamanın ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

İmamoğlu'ndan uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı EKrem İmamoğlu da "korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması konusunda bir mesaj paylaştı:

İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha sonra patlamanın yaşandığı bölgeye gitti.

Yayın yasağı geldi

RTÜK Başkanlığı, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" açıklamasını yaptı.

Türk Kızılay'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

Kaynak: www.bundle.app

Editör: Haber Merkezi