İstanbul Başakşehir'de bu sabah 2 kişiyi öldürdükten sonra 2 kişiyi de yaralayan ve cinayetlerin ardından Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu vuran Güven Güler adlı saldırgan, yakalandı.

Kan donduran olay, İstanbul'da meydana geldi.

Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'ndeki bir evden silah sesleri yükseldiği ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi.

Eve giren polis Ergül Maden (28)'in cesediyle karşılaştı. Bu sırada yakın bir sokaktan da silah sesleri yükseldi. Buraya geçen polis,  Güven Güler (32) adlı kişinin yengesi Güllü Güler (61) 'i öldürdüğü Sevim Güler ve Adem Tepe'yi ise yaraladığı belirlendi.  Güven Güler'in motosikletle kaçtığı tespit edildi. 

FATİH'TE POLİSLERE SALDIRDI

Polisin aradığı  Güven Güler, Fatih  Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokak'ta ortaya çıktı. Sokakta kimlik uygulaması yapan polis ekipleri, durdurdukları iki kişinin kimliğini kontrol etmek istedi. Bu sırada, 2 şüpheli şahıstan Güven Güler, tarafından silahla açılan ateş sonucu iki polis memuru yaralandı.

Ankara'da silahlı soyguncular bir kuyumcuyu gasp etti Ankara'da silahlı soyguncular bir kuyumcuyu gasp etti

Saldırganlar yaya olarak kaçarken, haber verilmesi üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan polisler, ambulansla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

BİR POLİS TABURCU EDİLDİ, TAKSİ SÜRÜCÜSÜNÜN KRİTİK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, yaralı polislerden Ozan Kurutaç'ın sağ çenesinden mermi girdiği, Özgür Karagöz'ün ise sol yanağında sıyrık olduğu öğrenildi. Polis memuru Karagöz, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis memuru Kurutaç'ın da hayati tehlikeyi atlattığı, tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Güven Güler'in kaçarken bindiği taksinin sürücüsü bulundu. Taksi şoförünün, "Aksaray ışıklardan aldım Altınsehir'e getirdim. Uyuşturucu etkisindeydi. Belindeki silahı çıkardı tekrar beline koydu. 'Sen bana iyi davrandın yoksa seni öldürecektim' dedi. Aksaray'da birini vurdum dedi . Polis çıktı. Şahıs uzun boylu esmer, ensesinde 'Güven' yazıyor, kolları dövmeli"  dediği öğrenildi.

Bu arada yaralı polisler için meslektaşları hastaneye akın etti. Polisler yaralı meslektaşları için kan vermek için gelirken İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da yaralıları ziyaret etti.

HACI GÜLER: BENİ DE ÖLDÜRMEDEN TESLİM OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞ

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Güllü Güler'in eşi, saldırganın amcası Hacı Güler, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Güven benim yeğenim, babası ve kendisi sürekli beni ve eşimi tehdit ediyordu. Eski bir evimiz vardı, ona el koydular, hiçbir şey diyemedik, tapusunu aldılar. Sabah 05.00-06.00 sıralarında evime geldi, kapıyı açmadım. Üst katımda oturan kızım kapıyı açtı, yukarı çıktı. Eşim 'Ben de gideyim' dedi, izin vermek istemedim ama, gitti. Eşim gittikten 5-10 dakika sonra, 4-5 el silah sesi duydum. Silah seslerinden sonra aşağı inme sesini duydum, çıkamadım. Yukarı çıktığımda eşimin hayatını kaybetmiş olduğunu gördüm, kızım ise ağır yaralıydı. O da boynundan vurulmuştu, yoğun bakımda. Damadımın durumu iyi, o da kolundan yaralandı. İnsan değiller, tek arzum yasalar görevini yapsın. Bu insanlar dışarıda gezmesin. Can alıyorlar, 3-4 insanı birden öldürüyorlar. Beni de öldürmeyi planlıyor. Alacakları verecekleri yok, evime el koymuş. Bırak, bizi öldürme diyoruz. Beni de öldürmeden teslim olmayacağını söylemiş." 

Son dakika! 2 kişiyi öldürdükten sonra Fatih'te 2 polisi vuran Güven Güler yakalandı - Resim : 1

YAKALANDI

Saldırgan Güven Güler, akşam saatlerinde yakalandı. 32 yaşındaki saldırgan Güven Güler'in Küçükçekmece'de polisin yaptığı operasyonda yakalandığı öğrenildi. Saldırganın viyadük altında saklandığı kaydedildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bu sabah Fatih’te iki polisimizi yaralayan Güven Güler adlı şahıs, emniyet birimlerimizce yakalanmıştır." denildi.

SALDIRGAN, GAYRETTEPE ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLDİ

Başakşehir'de iki kişiyi öldürdükten sonra Fatih’teki kontrol noktasında iki polisi yaralayan katil zanlısı, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Katil zanlısı basın mensuplarının ‘Neden yaptınız?’ sorusuna ise, ‘Bana neden böyle davranıyorsunuz’ diyerek cevap verdi.

Başakşehir Güvercintepe Mahallesi Yeni Yol Sokak'ta yaşanan olayda uyuşturucu bağımlısı Güven Güler, iddiaya göre uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen arkadaşı Ergül M.'yi bulunduğu adreste vurmuş, daha sonra da yengesi Güllü Güler’i de öldürüp kaçmıştı. Olay yerinden kaçan saldırgan, Fatih’te kendisini durduran iki polisi de silahla yaralayıp kayıplara karışmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde Güven Güler, Başakşehir’de yakalanarak gözaltına alındı. Cinayet zanlısı Güven Güler, ekipler tarafından Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Katil zanlısı Güven Güler, şubeye girişi sırasında basın mensuplarının ‘Neden yaptınız?’ sorusuna, ‘Bana neden böyle davranıyorsunuz?’ diyerek karşılık verdi.

Editör: Haber Merkezi