Taksim İstiklal Caddesi’nde akşam üzeri patlama meydana geldi. Bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından hayatını kaybedenleri paylaştı Yerlikaya, “Patlamada Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar, Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara adlı vatandaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Hastanelere sevk edilen 50 yaralımızın tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiş, 31 yaralımızın tedavisi halen devam etmektedir. Yoğun bakımda tedavi gören 5 yaralımızdan 2'sinin durumu ciddiyetini korumaktadır. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

Tokat'ta sopalı, biber gazlı kavgada 1 kişi yaralandı Tokat'ta sopalı, biber gazlı kavgada 1 kişi yaralandı

BAKAN YANIK DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada   şu ifadeleri kullandı;

*Yüreğimiz İstanbul’daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin’i kaybettik.

*Ailesinin, yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Bir baba ve kızının hayatını kaybetmesine neden olan bu kalleş saldırıyı lanetliyorum.

*Devlet olarak tüm imkanlarımızla hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerinin ve yaralılarımızın yanındayız. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecek.

ADANA’DA GÖREV YAPIYORMUŞ

Yusuf Meydan’ın Adana’da Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde görev yaptığı ve İstanbul’a ailesiyle izinli gittiği öğrenildi.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi