Uluslararası kamuoyundan Taksim’de meydana gelen terör saldırısına tepkiler yükselirken Reuters bir “son dakika” haberiyle Türkiye’den dikkat çekici bir habere imza attı.

Ajansa konuşan ve ismini açıklamayan üst düzey bir Türk yetkili, Irak'ta PKK'ya düzenlenen operasyonların tamamlanmasının ardından Türkiye'nin Suriye'deki hedeflerin peşine düşeceğini açıkladı.

İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesi'ni kana bulayarak 6 kişinin ölümünden sorumlu olan Suriyeli terörist Ahlam Albashir, sorgulamada PKK/PYD/YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak giriş yaptığını söylemişti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Rakamlarla Türkiye'nin deprem gerçeği Prof. Dr. Ahmet Ercan: Rakamlarla Türkiye'nin deprem gerçeği

Terör örgütü PKK ise, Taksim'de gerçekleşen bombalı saldırıyı üstlenmemişti.

Reuters'a konuşan Türk yetkili, Irak'a düzenlenen sınır ötesi operasyon sonrasında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere yöneleceğini belirtti. Türkiye'deki PKK ve IŞİD terörünün kabul edilemez olduğunu kaydeden yetkili, Ankara'nın bir şekilde güney sınırındaki tehditleri temizleyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin Suriye'ye olası operasyonu bir süredir gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birkaç ay önce Suriye’ye askeri operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini vermişti. Erdoğan haziranda yaptığı açıklamada, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma çabamızın yeni safhasına geçiyoruz” demişti.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi