Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde binlerce kişi yaşamını yitirdi, 10 binlercesi de yaralandı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin felaketin büyüklüğünü anlatırken "60 bin kişilik İslahiye ilçesinin yarısı şu anda yok" dedi.
İslahiye’de yaşayan Mustafa Alıcı ile konuştuk. Lice depremini de yaşayan Alıcı “Böyle bir deprem görmedim. İslahiye’nin maalesef yüzde 50’si enkaz altında. İslahiye bitik durumda” dedi.

‘Acil ekmeğe ihtiyacımız var’

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 60 bin kişilik İslahiye ilçesinin yarısını etkileyecek kadar binanın kullanılamaz durumda olduğunu söyledi. Ayrıca Şahin, "1 milyon kişi evlerine giremiyor. Spor salonları, sosyal tesisler, camiler her yer açık. Doğalgaz olmadığı için ekmek üretiminde sorun yaşanıyor. Acil olarak ekmek ve battaniye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

İslahiye ilçesinde yaşayan, bir dönem CHP Gaziantep İslahiye İlçe Başkanlığı da yapan Mustafa Alıcı, deprem anını ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Deprem anında İslahiye’de olduğunu belirten Alıcı “Beşik gibi sallanmaya başladı. Çaldıran depremi, Lice depremini yaşamış bir insan olarak söylüyorum, böyle bir deprem görmedim. İslahiye’nin maalesef yüzde 50’si enkaz altında. Bir tek İslahiye bitik durumda. Nurdağ da kötü ama İslahiye daha kötü” dedi.

‘Köylerimiz yerle bir’

Evinin kolonlarının iyi durumda olduğunu ancak duvarda büyük çatlaklar oluştuğunu anlatan Alıcı “Bizim apartmanda herhangi bir can kaybı ya da yaralama yok ama komşu apartmanlar, komşu mahalleler, köylerimiz yerle bir” ifadelerini kullandı.

‘Hala yardım ulaşmadı’

“Yardım ulaştı mı” sorumuza ise Alıcı “Yardım hala ulaşmadı. Herkes kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Belediye de elinden geleni yapmaya çalışıyor ama belediye imkânlarıyla olacak gibi değil” yanıtını verdi. Alıcı ilçede birçok binanın oturma izin belgesi olmadığını söyleyerek “İmar affından yararlandılarsa almışlardır. İnşaat ruhsatını almış ama oturma iznini alamamış bir sürü bina var” dedi.

‘İnsanlar çok kötü durumda’

İnsanların acil olarak enkaz altından kurtarılması için çağrıda bulunan Alıcı şöyle devam etti:
“Arama kurtarma ekiplerinin yetiştirilmesi gerekiyor. Barınmanın sağlanması lazım. İnsanlar çok kötü durumdalar. Arabalarıyla insanlar açık alanlara kaçıyor. Yeşilyurt’ta Suriyelilerin kullandığı çadır kentler vardı. 2. kamp dediğimiz toplanma merkezi olarak kullanılan yeri transfer etmişler ama ulaşım derdi var. Gidiş geliş sıkıntısı var. 2. kamptaki çadırlar eğer eskisi gibi duruyorsa barınma sağlanabilir. Durmuyorsa o da yetersiz kalabilir.”

Erdal Beşikçioğlu Belediye Başkanı Olarak İlk Nikahını Kıydı Erdal Beşikçioğlu Belediye Başkanı Olarak İlk Nikahını Kıydı
Kaynak: halktv.com.tr
Editör: Haber Merkezi