İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, NATO'nun Ukrayna'ya asker gönderme fikrinin 3. Dünya Savaşı'nı tetikleme riski olduğunu belirtti.

Tajani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme önerisine karşı çıkarak, "NATO'nun Ukrayna'ya girmemesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım bu adım atılmaz. Ukrayna'ya gitmek ve Rusya ile savaşa girmek, 3. Dünya Savaşı'nın çıkma riskini artırır" dedi.

Rusya ile savaşta olmadıklarını vurgulayan Tajani, uluslararası hukuku ve Ukrayna'nın özgürlüğünü savunduklarını ancak Rusya ile savaşa girmek istemediklerini belirtti. Tajani, İtalyan halkının böyle bir adımı istemediğini dile getirdi.

İsrail, Lübnan'daki tüm çağrı cihazlarını aynı anda patlattı: 2800 yaralı! İsrail, Lübnan'daki tüm çağrı cihazlarını aynı anda patlattı: 2800 yaralı!

İtalyan birliklerinin Ukrayna'ya gitmeyeceğini tekrarlayan Tajani, İtalyan ordusunun Kızıldeniz'de ticari gemileri koruma, Lübnan, Irak ve Afrika'da barışı sağlama konusunda başarılı olduğunu vurguladı.

Papa Franciscus'un Ukrayna'ya yönelik barış çağrısının çarpıtıldığını savunan Tajani, Papa'nın aslında barış istediğini ve tarafların masaya oturması gerektiğini vurguladığını ifade etti

Kaynak: gazete duvar