AYLİN ÖÇSU

Yaşadığı saldırının ardından çalışmalarına devam eden Buğra Kavuncu dün yaşadığı hain saldırı ile ilgili olarak haber müdürümüzün sorularını cevaplandırdı.

-Geçmiş olsun öncelikle.. Bugün erken saatlerde saldırganın Silivri’de yakalandığını bilgisini aldık. Size gelen başka bilgiler var mı saldırıyla ilgili?

Yakalandığına dair bir bilgi var. Sadece doğum tarihi ile isim ve soyadının baş harflerini biliyoruz. Daha fazla bir bilgi verilmiyor.

-Siz sonuçta bu işin takipçisi olacaksınız.

Tabi takip edeceğiz, kendim adıma da takipçisi olacağım. Türkiye’deki her siyasi parti ve siyatsetçi için de bu işin sonuna kadar takip edilmesi lazım ki, bir daha olmaması için gerekli tedbirler alınabilsin.

-Gördüğümüz kadarıyla Cumhur ittifakı tarafından Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe hariç daha üst düzey hiçbir siyasiden bir geçmiş olsun mesajı gelmedi.

Evet doğrudur. Sadece AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ bir tweet atmış onun haricinde başka bir şey yok.

-Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz siyasi etik açısından? Sonuçta ortada siyasi bir partinin İstanbul İl başkanına bir saldırı söz konusu?

Doğru değil tabi. İnsan zor gününde önemsiyor. Bir de bu zor günlerde bu tür çıkışlar, destekler çok anlamlı yumuşatıyor ilişkileri. İlişkileri daha medeni bir platforma oturtuyor. İlişkileri yumuşatmak isteyen ve medeni bir seviyede tutmak isteyenle ilişkileri her zaman gergin ve her zaman kötü bir nefret psikolojisi içinde tutmak isteyenler o kadar net belli oluyor ki. Beni CHP İl Başkanı aradı, Saadet Partisi, Gelecek Deva bunlar aradı. Aramayanlara bakın zaten anlarsınız.

Editör: TE Bilisim