Vali Yılmaz, kadınların hayatımızda çok önemli yer aldıklarını belirterek, “ Kadınlarımız en önce analarımızdır, eşlerimiz kardeşlerimizdir. Onlar evlerimizin temel taşlarıdır. Bizlerin görevi onları hayatımızdan dışlamadan, değer vererek yaşamaktır. Kadına uygulanan her türlü şiddetin karşısındayız. Projelerimizle kadınlarımızın hem evlerini hem de ülkemize ekonomik anlamda katkı sağlayacaklarına inanıyoruz ve her zaman onlara destek olacak ve yanlarında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Projelerin bir kısmının tamamlandığını belirten Vali Yılmaz, “Ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hedefimiz şehrimizin yaşam kalitesini yükselterek ülke ekonomisine katkılı olmalarını sağlamaktır. Çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yürütülen projeler ise şöyle;

Karaçay Barajı Ve Yaşam Alanı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2021 Mali Destek Projesine iki adet proje ile başvurulmuş olup, projeler desteklenmeye değer görülmüştür.

1.Proje kapsamında; lastik bent uygulaması yapılarak suyun tutulup durgunlaştırılması planlanmaktadır.

2.Proje kapsamında; suni havuz yapılacak olup suni havuzda sandal gezisi, üç boyutlu su fıskiyesi gösterileri ve havuz kenarına teras kafe yapılması planlanmıştır.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansınca her iki proje için 4.000.000 TL ödenek desteği sağlanmıştır. Hibe desteğinin dışında geri kalan yaklaşık 8.000.000 TL iliimiz özel İdare kaynaklarından karşılanmıştır.

Projelerin uygulanabilmesi için DSİ 6. Bölge Müdürlüğümüzce Karaçay Deresi 4. kısımda toplam proje bedeli 36 Milyon TL olan dere ıslahı çalışması yürütülmekte olup çalışmalara devam edilmektedir.

Zorkun Yol Yapım Çalışmaları

Zorkun Yaylası ile Karacalar Köyü arasındaki toplam 18.780 (18,7 km) metre uzunluğa sahip olan yolun, 17.180 metre (17,1 km)’lik kısmı ortalama 9 metre

genişliğe sahip şekilde Bitümlü Sıcak Kaplama olarak tamamlanmıştır. Yolun kalan 1.600 metre uzunluktaki kısmı için Bitümlü Sıcak Kaplama imalatı yapılamamış olup ilgili diğer kurumların altyapı çalışmaları ardından yolun kalan kısımlarda tamamlanarak hizmete sunulacaktır.

Osmaniye OSB İlave Alan

Mevcut Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ne yönelik yoğun talepleri karşılamak amacıyla yürüttüğümüz genişleme çalışmaları kapsamında toplam 111 hektar büyüklüğündeki ilave alanın OSB’ye kazandırma çalışmaları devam etmektedir.

Düziçi Karma OSB

Düziçi ilçesinde başladığımız yaklaşık 95 hektar büyüklüğündeki Düziçi Karma OSB Bakanlık onayıyla kurulmuş ve yönetim kurulu oluşturularak görevine başlamıştır.

Toprakkale Metal Makine Teknoloji İhtisas OSB

Toprakkale ilçesinde başladığımız OSB 91,63 hektar alanı kapsayacak şekilde planlanmıştır. Gerekli öz izin çalışmalarının tamamlanmasının ardından bakanlık onayına sunulacaktır.

Sumbas Karma OSB

Sumbas Kaymakamlığının Organize Sanayi Bölgesi kurulması talebi ile Sumbas ilçesinde başladığımız toplam, 130 hektarlık alanda planlanan Sumbas Karma OSB, kurulum aşamasında olup çalışmalar ivedilikle devam etmektedir.

Kadirli Osb 2. İlave Alan

Kadirli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün(OSB) Yusufizzetinköyü , Sumbas İlçesi Alibeyli köyü sınırları içerisinde yaklaşık 60,5 hektarlık bir alanda genişleme faaliyetlerine başlanılmış olup çalışmalar devam etmektedir.

Osmaniye Hasanbeyli Kadınlara Yönelik Bağımlılıkla Mücadele Ve Eğitim Merkezi

Projemiz, madde bağımlısı kadınlara yönelik olacaktır. Sigara, alkol ve madde kullanımında cinsiyetler arası farkın giderek kapandığı ve madde kullanımının kadınlar için de ciddi bir sorun haline geldiği günümüzde, madde bağımlısı kadınlara yönelik özel çalışma yürüten bir merkez bulunmamaktadır. Kadınlara yönelik hizmet vermek için yapılan merkezimiz Türkiye’de ilk olma özelliği taşımaktadır.

Merkezde, Sağlık Bakanlığı bünyesinde AMATEM’deki tıbbi tedavi sürecini tamamlamış ve uyuşturucu madde kullanımını bırakma sürecine girmiş 16-25 yaş

aralığındaki madde bağımlısı kadın bireylerin iyileştirme, meslek edindirme ve psikososyal yönden desteklenmesi yoluyla bağımlı olduğu uyuşturucu maddeden uzak durmasını sağlamak, onları sosyal hayata hazırlamak ve topluma kazandırmak amaçlanmaktadır.

23 dönüm arazi içerisinde 2500 m² kapalı alana sahip ve aynı anda 50 kişiye hizmet verecek şekilde 10.11.2022 tamamlanması planlanan merkezin yapım çalışmaları devam etmektedir.

Kadın Kooperatifleri Çalışmaları


 

Önemli Tarım Ürünlerimiz

Osmaniye Devlet Hastanesi

Proje Bedeli : 357 milyon 630 bin TL

Başlama – Bitiş: 2019 – 2023

Hastane projesi 600 yatak kapasiteli olup, 800 yatak kapasitesine yükseltilebilecek şekilde projelendirilmiştir. 102.500 m² arsa alanını üzerinde toplam 179.703,22 m² kapalı inşaat alanına sahiptir. Açık-Kapalı otopark alanı 1.279 araç kapasitelidir. Fiziki gerçekleşme %99 seviyesinde olup önümüzdeki günlerde hizmete girecektir.

Toprakkale İlçesi 10 Yataklı Entegre Hastanesi Yapımı

2020 yılında yapımına başlanan 10 yatak kapasiteli Toprakkale İlçe Entegre hastanesi tamamlanarak hizmete açılmıştır.

Sumbas 10 Yataklı Entegre İlçe Hastanesi

2020 yılında yapımına başlanan 10 yatak kapasiteli Sumbas ilçe bütünleşmiş hastanesinde çalışmalar devam etmekte olup 2023 yılında tamamlanarak hizmete girecektir.

Tıp Fakültesi Kurulması

80.000 m² alanda kurulmuş olan Osmaniye Devlet Hastanesinin yeni yapılan hastaneye taşınmasından sonra mevcut binanın Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi olarak tahsis edilmesi düşünülmektedir.

Eski Hastanenin bulunduğu alanda boş olan 12.000 m²’lik bir alana Tıp Fakültesi Eğitim binası (Morfoloji) yapılması planlanmakta olup ilimize tıp fakültesi kurulması konusundaki çalışmalar devam etmektedir.

Osmaniye Yerfıstığı Müzesi

Proje bedeli 3.862.640 TL olan ve DOĞAKA hibesi ile desteklenen Osmaniye Yerfıstığı Müzesi, yarı bodrum, zemin ve asma kattan oluşmakta olup, bina içerisinde bal mumu heykeller, üçboyutlu görseller, turizm enformasyon masası ve kafeterya bulunmaktadır. Yerfıstığı müzemiz tamamlanarak hizmete girmiştir.

Türkiye'deki Müzeler Ve Kültürel Mirasımız! Türkiye'deki Müzeler Ve Kültürel Mirasımız!


 

OSB Muz Sera Tesisi

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltma, sanayide yeşil dönüşümün ve yeşil OSB oluşturulması için çevreci bir uygulama olarak ilk etapta bölgemizde 20 dönüm arazi üzerine muz seramızın kurulumu yapılarak ilk hasat gerçekleştirilmiştir.

Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi

İlimizdeki kamu binalarında enerji verimliliği ve enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında; Dünya Bankası tarafından fonlanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Valilik kompleksi ile Osmaniye Kız Öğrenci Yurduna ait «Türkiye’de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi» yürütülmekte olup, proje kapsamında belirlenen kamu binalarına güneş enerji panellerinin yerleştirilmesine bu yıl içerisinde başlanılacaktır.

Kadirli Savrun Barajı

609 Milyon TL proje bedeline sahip Savrun Barajı projesinde, % 23 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmış olup çalışmalar devam etmektedir. Proje tamamlandığında 14.353 hektar alan tarımsal sulama imkânına kavuşacaktır.

Editör: Haber Merkezi