Güvenlik güçleri ile birlikte koordineli olarak nöbet tutmaya başlayan halk en ufak şüpheli bir durumda jandarmasını, polisini ve yangın ekiplerini bilgilendirmeye devam ediyor. Şüpheli bir aracın Serik bölgesinde yakalanmasının ardından petrol istasyonları da bidonda yakıt alan şahıslar olabileceği dikkate alınarak uyarıldı.

AKDENİZ VE EGE TEK YÜREK OLDU

Bölge halkının aşırı duyarlılığı ve gayreti had safhada devam ederken, Aydın Bozdoğan ilçesinden de yangın haberi geldi. Ayrıca tüm vatandaşlar anız yakmamaları konusunda uyarılıyor. Isparta ve Antalya bölgesindeki yangınlara 1 uçak ve 9 helikopterle destek veriliyor. İhbarlar anında değerlendiriliyor.

Akdeniz ve Ege’nin ekmeğini taştan çıkaran köylülerin bulunduğu yerleşim yerlerinin özellikle hedef alınması diğer yangın bölgeleri gibi manidar ve bir o kadar da kasıtlı bir eylem gibi görünüyor, Yöre insanları toprağını korumak için de canla başla çalışıyor.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere müdahale için bölgeye ekipler sevk edildi.Yangına, 12 arazöz, 5 su ikmal deposu, 2 helikopter, 1 uçak, 10 dozer 100’ünde personel müdahale ediyor.Çandır köyündeki bazı evleri tehdit eden yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Editör: TE Bilisim