DUVAR -  Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olarak atanan Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi,Kürtçe'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Elçi, CHP'ye neden katıldığını da anlattı.

ATV’de yayımlanan “Esra Erol’da” adlı programda Kürtçeye sansür uygulanmasına tepki gösteren Nuşirevan Elçi, “Kürt diline yönelik tahammülsüzlük devam ediyor” şeklinde konuştu.

K24'ten Mahir Yüksel'in haberine göre, Türkiye’de Kürtçeye karşı uzun yıllardır devam eden bir tahammülsüzlüğün olduğunu da belirten Elçi, “Kürtçenin sansürle ortadan kaldırılamayacak bir dil olduğu bilinmelidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte “Bingol Şewtî” gibi Kürtçe şarkılar söylediğini anımsatan CHP’li Elçi, TRT Kurdî ile üniversitelerdeki Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerine dikkat çekti.

Özür Diledi Ancak Erdoğan'ın Tavrı Farklıydı Özür Diledi Ancak Erdoğan'ın Tavrı Farklıydı

CHP’ye neden katıldığıyla ilgili soruya da yanıt veren Elçi, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun çözümü konusunda aldığı tavır nedeniyle katıldım. Umuyorum CHP önümüzdeki günlerde Kürt diliyle ilgili daha cesur açıklamalar yapar” diye konuştu.

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr

Editör: Haber Merkezi