Mevsim geçişlerinde gribi önlemek için 15 kural! Mevsim geçişlerinde gribi önlemek için 15 kural!

Ülkemizdeki ilk tıp okulunun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Biliyoruz ki; muasır medeniyetin ve gelişmişlik düzeyinin en temel göstergesi, sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık hizmetlerinin her kesime ulaşması ve sağlık sorunlarının giderilmesi en önemli hedeflerden biridir.

Bu nedenle, dünyanın en zorlu mesleklerinden biri olan hekimlik; yaz kış, savaş, salgın, afet demeden her yerde ve her şartta hizmet aşkıyla, bütün tehlikelerle başa çıkarak, insan sağlığını her şeyden üstün tutan karşılıksız hizmet ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir.

Kanuni Sultan Süleyman'ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü ilke edinmiş, gece gündüz demeden, zaman ve mekân tanımaksızın, bilhassa son zamanlarda yaşadığımız asrın afetinde insanları sağlığına kavuşturmak ve hayatlarını kurtarmak için sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri, büyük fedakârlıkları her türlü övgünün üzerindedir.

Kıymetli Hemşehrilerim,

Devletimiz hem sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almasını sağlamak, hem de bu hizmeti sunan tüm sağlık personelimizin, daha özverili bir şekilde çalışmalarına imkân sağlayacak kaliteli, modern ve meslek onuruna yakışır mekânlarda hizmet verebilmeleri için önemli yatırımlar yapmaktadır. Bu yatırımlardan bir tanesi de Osmaniye’mizde yapımı tamamlanan 600 yatak kapasiteli devlet hastanesidir. Bizler üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, deprem felaketi sonrası verilen hizmetlerimizle doktorlarımızın mücadelesine destek oluyor ve büyük bir adanmışlıkla çalışıyoruz.

Bu duygu düşüncelerle, büyük bir özveri göstererek hizmetler eden tüm sağlık çalışanlarımızın ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan kıymetli eşim Doç. Dr. Şenay YILMAZ’ın 14 Mart Tıp Bayramı’nı yürekten kutluyor; depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

       Dr. Erdinç YILMAZ

              Vali

Editör: Haber Merkezi