980 milyon TL'lik 2022 yılı bütçesini yettiremeyerek yılın ortasında  yaklaşık 3 milyar TL'ye çıkaran ve sık sık arsa satışları ile gündeme gelen AKP'li Başakşehir Belediyesi, 6 Temmuz 2022 günü “Güvercintepe Kapalı Pazar Yeri ve Katlı Otopark” yapımı için ihaleye çıktı.

21 MİLYON TL DAHA FAZLA TEKLİF VERDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'ta Yapılan Halk Buluşmasında Konuştu CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'ta Yapılan Halk Buluşmasında Konuştu

Belediye, ihalenin yaklaşık maliyetini 273 milyon 392 bin 726 TL olarak hesapladı. İhale, yaklaşık maliyetin üstüne çıkarak 21 milyon TL daha fazla teklif veren Makro Yol Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne verildi.

Şirket ile belediye arasında 19 Eylül günü 294 milyon 500 bin liralık sözleşme imzalandı. 33 bin 800 metrekarelik inşaatın 700 günde tamamlanması planlanıyor.

AKP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI

Makro Yol A.Ş'nin sahipleri Trabzonlu Selim Özderya, Dursun Ali Özderya ve Mustafa Özderya. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Dursun Ali Özderya, AKP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı'nda ekonomi işleri başkanı ve ilçe başkan yardımcısı.

Şirket, Başakşehir Belediyesi'nden daha önce de yüksek bedelli inşaat ihaleleri aldı. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen 239.9 milyon liralık “Başakşehir Genelinde Yol ve Çeşitli Sanat Yapıları Yapılması” ihalesini, 2021 yılında düzenlenen 57 milyon liralık yol inşaatı ihalesini Makro Yol şirketi kazanmıştı. Aile şirketi, Türkiye genelinde kamu tarafından açılan bir çok inşaat ihalesini de alıyor.

Editör: Haber Merkezi