Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, sabah namazında vaaz vererek gürültü yaptığı gerekçesiyle şikayet edilen imam Halil Konakçı’nın bu konudaki tepkisini eleştirdi.

İmam Halil Konakçı hakkında vatandaşlar, sabah namazında vaaz vererek gürültü yapıldığı gerekçesiyle rahatsızlıklarını dile getirdi. Sosyal medyada yayımlanan videoda vaaz sırasındayken bir kişi Konakçı’nın kulağına eğilerek fısıltı şeklinde “Bugün pazarmış, insanlar rahatsız olmuş polise ihbar geliyormuş” dedi. Konakçı, ne olduğunu açıklamak için “Uyuyacaklar ya bazı Müslümanlar. Seslerden rahatsız oluyor. Onlar uyuyadursun ne mutlu ki ölüm var. Ne mutlu ki cehennem var. Ne mutlu ki Allah cehennemi yaratmış. İlla ki öleceğiz. İlla ki hesaba gireceğiz. Belki günahımız ağır basacak cehenneme gideceğiz. İlla ki cehenneme giderken de birilerini göreceğiz" dedi. Konakçının konuşmasından sonra olayı duyan cemaat bu sefer tekbir sesleriyle karşılık verdi.

DAHA FAZLA OKU

Ahmet Hakan da bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:

Halil Konakçı diye bir hoca var. Son dönemin sansasyonel hocalar dalgasının son halkası. Bu hoca, bir yerde vaaz veriyor. Ses sistemi koymuşlar dışarı. Bangır bangır. Mahalle halkı rahatsız olmuş. Hocayı uyarmışlar. O da buna bozuluyor. Cemaate şikâyet ediyor. Cemaat tekbirler getiriyor.

Falan filan. Ne bozuluyorsun Hoca? Hastası olan var, işine gidecek olan var, bebeği olan var, yatıp uyumak isteyen var, seni dinlemek istemeyen var.

Ne yani? Millet mecbur mu seni dinlemeye? Senin son ses dışarı verdiğin vaaza herkes katlanmak zorunda mı? Sen kutsal mısın? Sen konuşunca herkes dinleyecek mi? Bu ne kibir? Senin tez elden “İslam’da incelik ve nezaket” konulu bir vaaz dinlemende sayısız fayda var.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'ta Yapılan Halk Buluşmasında Konuştu CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'ta Yapılan Halk Buluşmasında Konuştu

Hürriyet

Kaynak: www.indyturk.com

Editör: Haber Merkezi