AKP'li Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı 13 Nisan tarihinde kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek, 15 yıldır oturduğu koltuktan istifa ettiğini açıkladı. Ancak Çağırıcı’nın istifasının nedeninin kalp rahatsızlığı olmadığını, kendisinin cinsel içerikli görüntüleri nedeniyle istifa ettiği iddia edildi.

Halk TV'nin haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve soruşturma aşamasında gizlilik kararı bulunan dosya tamamlandı. Lokman Çağırıcı'ya şantaj yapmakla suçlanan Zeynep Halat ve Ahmet Makar isimli iki şahıs iddianamede sanık olarak yer aldı.

ÇANTA İLE KAYIT ALTINA ALDI

İddiaya göre Zeynep Halat ile Lokman Çağırıcı bir süredir birlikteydi. Yine bir gün Halat, Lokman Çağırıcı’yı Bağcılar’da bir iş yerine çağırdı. Kimsenin olmadığı bir odada ikili birlikte oldu. Ancak Halat, özel düzenekli bir çanta ile aralarında geçen tüm görüntüleri kayıt altına aldı. Bu görüntüleri ise Ahmet Makar’a verdi.

‘GÖRÜNTÜLER TIKLANMA REKORU KIRAR’ TEHDİDİ

Erdoğan Diyarbakır Mitinginde Konuştu:  "Yeni Dönemin Kapılarını Birlikte Açalım" Erdoğan Diyarbakır Mitinginde Konuştu: "Yeni Dönemin Kapılarını Birlikte Açalım"

Ahmet Makar, Lokman Çağırıcı’yı arayarak elindeki görüntülerden bahsetti. Makar, “Elimdeki görüntüler tıklanma rekoru kırar. İftarda mı patlatayım? 10 milyon dolar ver konu kapansın. Bu konuyu ABD’ye desem alır. YouTube satsam bu videoyu alır. Parayı Zeynep’e ver” dedi. Çağırıcı yaşanan olayı emniyete bildirdi.

MAHKEME AÇIK YAPILDI

Düzenlenen operasyonda Ahmet Makar ve Zeynep Halat gözaltına alındı ve tutuklandı. Söz konusu dijitallere ise el konularak adli emanete kaldırıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede iki sanığın “Özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “Şantaj” suçlarından cezalandırılması istendi. İlk duruşması görülen davaya Lokman Çağırıcı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmazken, Çağırıcı’nın avukatları duruşmanın kapalı yapılmasını istedi. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.

'BİRLİKTE OLDUK OTOPARK VAADİ VARDI'

Duruşmada savunma yapan Ahmet Makar, “Lokman Çağırıcı’yı tanımıyorum. Zeynep’i 15 yıldır tanırım. Zeynep elindeki müştekiyle bir arada olduğu görüntüleri gösterdi. Görüntüler müstehcendi. Zeynep bana Lokman Çağırıcı’nın kendisine otopark işletmesi sözü verdiğini onu yerine getirmediğini söyledi. Lokman Çağırıcı’yı Zeynep’in telefonundan aradım. 10 milyon dolar istedim. Kendisi bana bu paranın çok olduğunu söyledi” dedi.

‘İNTİKAM ALMAK İÇİN BU İŞE GİRDİM’

Sanık Zeynep Halat ise savunmasında, “Kendisiyle parti organizasyonunda tanıştık. Arkadaş olduk. Görüntüleri Ahmet’e teslim ettim. Bazı vaatlerde bulunarak beni kullandığını düşünmem ve intikam alma isteğiyle böyle bir şeye giriştim” diye konuştu. Mahkeme heyeti sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi