Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), bu yılki yaz okulunun kapanış etkinliklerini gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da dün tekbirler eşliğinde yapılan yapılan yürüyüşün ardından TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, yaz okuluna Türkiye çapında 120 bin öğrencinin katıldığını açıkladı.

AKP ile YRP kavgası  son hız devam:  Saray’dan ‘13. Cumhurbaşkanı’ yanıtı AKP ile YRP kavgası son hız devam: Saray’dan ‘13. Cumhurbaşkanı’ yanıtı

TÜGVA’nın resmi internet sitesindeki bilgilere göre yaz okulunun içeriği Kuran-ı Kerim, temel dini bilgiler, hadis ve seçmeli spor dersleri olarak belirtiliyor.

Yaz aylarında devlet okulları TÜGVA’ya açılmış

Yine TÜGVA’nın sitesindeki, ‘Uygulama’ bölümünde ise yaz okulunun yapılacağı yerler 'Eğitim merkezi' olarak belirtiliyor. Yani TÜGVA, yaz okulu etkinliklerinin yapıldığı yerlere dair bilgileri ne internet sitelerinde ne de açıklamalarda söylememeyi tercih ediyor.

Fakat açık kaynaklardan yaptığımız araştırmada, AKP’li bazı isimlerin ve bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolardan TÜGVA'nın yaz okulunu MEB’e bağlı devlet okullarında yaptığı anlaşılabiliyor.

TÜGVA’nın hizmet için anlaştığı Sağlıklı Duruş adlı kuruluş, birçok ilçede katılan öğrencilere eğitim verirken, eğitimin nerede olduğuna dair detaylı bilgi de paylaşıyor.

TÜGVA’nın merkezi ve çoğu yerel hesabı da etkinliklerin yapıldığı yerlere dair herhangi bir bilgi paylaşmazken Kilis il yönetiminin, sosyal medyadan paylaşımında etkinlik yapılan yerin devlet okulu olduğu anlaşılıyor.

AKP’li Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir de ilçedeki TÜGVA yaz okuluna yaptığı ziyareti TikTok hesabından paylaşmıştı.

whatsapp-image-2022-09-08-at-15-08-01.jpegwhatsapp-image-2022-09-08-at-15-08-01.jpeg

Ne olmuştu?

TÜGVA, MEB ile yaptığı protokolle birlikte devlete ait okulların yaz aylarında kendine tahsis edilmesini istemiş, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir“Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarımızı yaz kursu adı altında dinsel içerikli birtakım etkinlikleri gerçekleştirmeleri için TÜGVA ve Hayrat Vakfı gibi kuruluşların hizmetine açmış olduğu bilgisini sizlerle paylaşmak istiyoruz” diyerek yaşananları kamuoyuyla paylaşmıştı.

Haziran 2022’de de Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜGVA’ya yaz okulu için 10 okulu tahsis ettiği anlaşılmıştı.

Son olarak ise dün (7 Eylül) TÜGVA'nın Diyarbakır'daki yaz okulunun kapanış etkinliği için çocuklara takke giydirerek tekbirler eşliğinde yaptığı yürüyüş ise sosyal medyada tepki çekmişti.

Editör: Haber Merkezi