Kılıçdaroğlu, iki gün önce Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlarken, altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklama tarihini 13 Şubat olarak işaret etmişti.

Küçükkaya’nın bu sabahki konuğuysa Babacan’dı. Küçükkaya’nın Kılıçdaroğlu’nun sözünü hatırlatması üzerine Babacan, 13 Şubat’ın niyet olduğunu ama hedef olmadığını söyledi.

AKP, MHP ve kayyumdan alınan bazı belediyelerin borç listesini Mahmut Tanal sıraladı AKP, MHP ve kayyumdan alınan bazı belediyelerin borç listesini Mahmut Tanal sıraladı

Babacan, şunları söyledi: Aday inşallah birkaç haftaya aday belirlenir. Niyet o (13 Şubat) ama hedef değil. Yani 13’üne kadar bitirsek iyi olur ama birkaç gün uzamış, bir hafta 10 uzamış, bu da dünyanın sonu değil. 14 Mayıs’taki seçim için 30 Mart’a kadar süre var aday belirlemek için. Biz yapılacak her şeyi bitirdik, ortak mutabakatı hazırladık.”

Babacan, “Aday belirlemek için gecikiyorlar” ile ilgili eleştiriler içinse “Ortak politikaları belirlemeden aday belirleseydik büyük hata olurdu. Aday neye göre konuşacaktı? Ekonomide, sağlıkta, hukukta, adalette ne yapacaksın diye sorsalardı ne cevap verecekti” dedi.

Kaynak: www.diken.com.tr

Editör: Haber Merkezi