CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Güç Sende, Senin Elinde Gençlik Çalışması” tanıtım toplantısında, “Belki seni birileri sürekli tecrübesizlikle itham ediyor. Ama sen Türkiye’nin en karanlık dönemlerinden birinde çocukluğunu ve gençliğinin ilk zamanını bu iktidarla geçirmenin tecrübesini taşıyorsun. Bu deneyimin, dünya görüşün, kaygılarınla, politik taleplerinle hepimizin geleceğini inşa edenlerden olacaksın” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Gençlik Kolları’nın “Güç Sende, Senin Elinde Gençlik Çalışması” tanıtım toplantısına katıldı. Etkinlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da yer aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, gençlerin yemeğinden kitabına, okulundan sanayisine hayat pahalılığı altında ezildiğini kaydederek, şunları belirtti:

“İleride ben ne olmak istiyorum, ben ne yapmak istiyorum yerine kimi tanırsam iş bulurum diye sormak zorunda bırakılanlar. Eğitim alacağım ama sonrasında atanır mıyım kaygısını daha bu yaştan tecrübe edenler. Bir tweet atarken tekrar tekrar düşünmek zorunda kalanlar. Bir cep telefonu, dışarıda arkadaşlarıyla içeceği kahvesi, en ufak sosyalleşmesi dahi ayıplananlar. Hastaneye giderken kaç para tutacak bu deyip vazgeçenler. Daha bu yaşında kayıt dışı olmayı, sigortasız olmayı, geleceksiz ve güvencesiz olmayı hayata borçlu başlayanlar. Daha kaç yıl ailemin eline bakacağım diye soranlar. Bir gün acaba benim de o siyah beyaz fotoğrafım paylaşılacak mı diye endişe duyan kadınlar. Sizin hayatınız ile ilgili karar alanların göremediği, görmek ve duymak istemediği milyonlar. Kendi gençliğini yaşamak yerine memleket kaygısı duyan genç arkadaşım. Bugün hep birlikte yola çıkıyoruz, rahat bir nefes alabilmek için. Geceleri bizi uyutmayan karalığı yırtmak için.

Vereceğin yalnızca bir oy değil. Belki seni birileri sürekli tecrübesizlikle itham ediyor. Ama sen Türkiye’nin en karanlık dönemlerinden birinde çocukluğunu ve gençliğinin ilk zamanını bu iktidarla geçirmenin tecrübesini taşıyorsun. Bu deneyimin, dünya görüşün, kaygılarınla, hayellerinle, politik taleplerinle hepimizin geleceğini inşa edenlerden olacaksın. Bil ve inan. En zor zamanlarında bunu hatırla. Bu güç sende, Türkiye’yi değiştirmek senin elinde.”

Kaynak: anka