Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu için, “Babalara yakışan… Erdoğan'ın enkazını kaldırabilecek ‘evlatlarının' önünü kendi elleriyle açmaktır” dedi.

Saymaz, “Babalara yakışan evlatların önünü açmaktır” başlıklı yazısında “Kılıçdaroğlu toplamda 25.5 milyon oy ve yüzde 47.8'lik oranla ciddi bir sonuç elde etti. Ancak 21 yıldır iktidarda olan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını ve parlamentoyu kazandığı ve siyasi ömrünü beş yıl daha uzattığı gerçeği orta yerde duruyor. Seçimi kaybedip başarılı olduğunu söylemek mümkün müdür? Ve bu doğru mudur?” diye sordu.

Murat Kurum'dan şaşırtan 'kreş' vaadi! Murat Kurum'dan şaşırtan 'kreş' vaadi!

“Başarısızlığın ve kaybetmenin azı-çoğu olur mu? Kılıçdaroğlu, az başarısız olduğu için Erdoğan'ın yetkilerinin azını muhalefete mi devrediyor?” şeklinde sorularına devam eden Saymaz, “Anladığım şu ki Kılıçdaroğlu, Mart 2024'teki yerel seçime ve imkan olsa 2028 yılındaki genel seçime kadar partinin başında kalmak istiyor. Kılıçdaroğlu, 75 yaşında. 2028 yılında 80 yaşını devirecek. Bu yaşta halkın umudu olabilmek mümkün müdür? Kılıçdaroğlu, ‘yürüyüşünü' sürdürmekten evvel, biraz durmalı ve kazanması kesin olan seçimde Erdoğan'a nasıl ve neden yenildiğini izah etmeli. Babalara yakışan… Erdoğan'ın enkazını kaldırabilecek ‘evlatlarının' önünü kendi elleriyle açmaktır” görüşünü paylaştı.

“İmamoğlu, değişim için yola çıkıyor"

Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaparken, İmamoğlu’nun İstanbul'a dönüş yolunda olduğunu kaydeden Saymaz, şöyle devam etti:

Açıklamadan memnun kalmadı. Kılıçdaroğlu'nun özeleştiri vermesini bekliyordu. Beklediği olmadı. Yakın çalışma ekibiyle yaptığı müzakerede, ‘değişim' için yola çıkmaya karar verdi. Ve sabah ‘29 Mayıs İstanbul'un Fethi Töreni’ vesilesiyle yayınlayacağı video ile görüşünü açıklamayı uygun buldu. İmamoğlu, videosunda, “Değişmeyen tek şey, değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim. Aynı şeyleri yaparak, farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık” dedi. Bu sözleri, iktidar değişikliğini içeriyor elbette… İktidar değişikliğini mümkün kılmak için öncelikle CHP'deki ve muhalefetteki değişimi kastediyor. Yakın çevresi “Değişim isteyen on milyonlar adına mücadele ateşini yakmak istiyor. Yalnızca CHP'yi değil, bütün muhalefeti ayağa kaldıracak bir yol ve yöntem lazım” diyor. İmamoğlu'nun CHP içerisinde liderlik mücadelesine girişeceğini düşünüyorum.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

Sözcü

Kaynak: www.indyturk.com

Editör: Haber Merkezi