Özgür Özel Balıkesir'de seslendi: Sandığa gelin! Özgür Özel Balıkesir'de seslendi: Sandığa gelin!

  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir'in kurtuluşunun yıldönümünde Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen görkemli kutlamalara katılmak için İzmir'deydi. Bu sabah İzmir'de Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu'nun (BASİFED) düzenlediği toplantıya da katılan Kılıçdaroğlu, "Sakın karamsar olmayın. Kocatepe’ye çıktığımda neden karamsar olmamamız gerektiğini biraz daha anladım ve yüreğime yerleştirdim. O zor koşullarda o mücadeleyi yapanlar, hele hele yumurta satarak şeker fabrikasını kuranlar, sanayiyi başlatanlar, ilk beş yıllık sanayiyi kalkınma planını uygulamaya koyanlar sıradan insanlar değildi. Onlar verdikleri mücadelenin ancak ekonomik başarılarla perçinleneceğini biliyorlardı" dedi.

Yüzüncü yılın çok görkemli bir şekilde kutlandığını belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de teşekkür etti ve "Güzel bir çalışma, güzel bir emek" diye konuştu.

'Onlar hayatlarını bu ülke için verdiler'

25 Ağustos’ta gece yürüyerek Kocatepe’ye çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, "Tunç Başkan ile birlikteydik. Sabahın beşinde Afyon Ovası’nı gördüğünüz zaman verilen mücadelenin yüz yıl önce değerini çok daha iyi anlıyorsunuz. Yüz yıl önce bizim çıktığımız tepede bizim askerlerimiz, babalarımız, dedelerimiz vardı orada. Onlar hayatlarını bu ülke için verdiler" ifadelerini kullandı.

'Sizden istediğim tek şey var'

"Biz onların bedenleri, kanlarıyla yaptıkları fedakarlığı biz en azından aklımızla, yüreğimizle büyütmek zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu, o günkü fedakarlığı büyütmek zorunda olduklarını kaydetti ve "Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye. Üniversiteleri bilgi üreten bir Türkiye, iş dünyası geleceğini gören, üreten, bütün enerjisini ülkenin kalkınması için harcayan bir Türkiye… En büyük arzumuz bu" dedi.

İş insanlarına "Sizden istediğim tek şey var" diyen Kılıçdaroğlu, karamsar olmamaları gerektiğini belirtti.

'Bu toplantının sıradan bir toplantı olmadığını biliyorum'

İş insanlarından akıllarına takılan tüm soruları sormalarını isteyen Kılıçdaroğlu, bu soruların yalnızca ekonomiyle ilgili olmasının gerekmediğini vurguladı. Her soruya samimiyetle yanıt vereceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu toplantının sıradan bir toplantı olmadığını biliyorum. Bu toplantı sizin için ne kadar değerli bilmiyorum ama benim için çok değerli. Beraberiz, bir aradayız. Elbette merak ediyorsunuz, meraklarınız var. Gazete haberleri, televizyonlar var, çarpıtmalar var. Ama bir şeyden emin olun, neyi soruyorsanız her şeyi bildiğim, inandığım doğru şekli ile sizlere aktaracağım" diye konuştu.

'İktisat Kongresi’nin 100’üncü yılı ile ilgili çalışmalar var'

Kılıçdaroğlu konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

İzmir sıradan bir kent değil. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti ama ilk İktisat Kongresi’nin toplandığı kent. 99’uncu yılı. Önümüzdeki yıl 100’üncü yılını yapacağız. Onun için de bugünden başlayarak İktisat Kongresi’nin 100’üncü yılı ile ilgili çalışmalar var. Dünyanın en önemli, en saygın iktisatçılarını İnşallah İzmir’de toplayacağız. O iktisatçılar sadece geçmişi değil, bir yüz yıl sonraki geleceği de tartışacaklar. Sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya yeni bir vizyonu burada çizecekler.

Editör: Haber Merkezi