AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.Türk lirasının dolar ve euro karşısında yaklaşık yüzde 7.30'un üzerinde değer kaybı yaşadığı günde İngilizce ve Türkçe mesaj paylaşan Şimşek, "Biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var" dedi.

Şimşek'in paylaşımları şöyle:

"Hazine ve Maliye Bakanı olmanın onur ve şerefini yaşadım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bu kapasitede teslim ettiği için minnettarım.

Bize daha kalkınan ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösteren prensiplerimiz, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve öngörülebilirlik olacak.

İç ve dış zorlukları aşmaya çalışırken, öngörülebilirliğimizi artırabilmek için kural temelli politika yapımına bağlılığımızın güvencesini veriyoruz.

Istakoz krizinde Varank ve Bilal Erdoğan yazışması: B...konu çıkardılar Istakoz krizinde Varank ve Bilal Erdoğan yazışması: B...konu çıkardılar

Kolay çözümler ya da hızlı sonuç verecek yöntemler bunun için bulunmuyor. Ama bizim tecrübemiz, bilgimiz ve görevimize bağlılığımız potansiyel zorlukları aşmamıza yardım edecektir.

Önceliğimiz ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program dizayn etmektir."

@RTErdogan for entrusting me with the responsibility of serving our people in this capacity

Our guiding principles for creating a…

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) June 7, 2023

YURTTAŞA 'SABIR' MESAJI

Şimşek, daha sonra yaptığı Türkçe paylaşımda takipçilerinden 'sabır ve zaman' istedi. Şimşek, şunları yazdı:

"Bugün TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek görevimize başlamış bulunmaktayız, Allah utandırmasın. Hükümetimizin üstesindesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Plan ve program dahilinde, belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıktığımız bu yolda hedeflerimize inşallah herkesin desteğini alarak ulaşacağız. Ancak biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var.

Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz. Saygılarımla…"

Bugün TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek görevimize başlamış bulunmaktayız, Allah utandırmasın.

Hükümetimizin üstesindesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Plan ve program dahilinde, belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıktığımız bu yolda hedeflerimize… pic.twitter.com/R1N1dUzH8s

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) June 7, 2023

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr 

Editör: Haber Merkezi