Marmaris yangını ile ilgili Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın ‘Sığınmacılar orman yangını çıkarıyor’ paylaşımına İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’dan yanıt geldi.

Çataklı yangının “85 yaşında bir arıcının yaktığı ateşle çıktığını” duyurdu ve Ümit Özdağ’ın paylaşımı için "Siyaseti yalan üzerine kurulu malum şahıstan bir yalan daha…” ifadelerini kullandı.

Kurum'a açık destek veren Eyüp Aksu İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu Kurum'a açık destek veren Eyüp Aksu İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu

Bakan Yardımcısı Çataklı’nın bu paylaşımını alıntılayan Özdağ ise şu sözleri sarf etti:

İsmail bakıyorum “Türk yaktı” diye sevincinden tepiniyorsun. Aynen bir Türk Suriyeli tarafından öldürüldüğünde sustuğun, bir sığınmacı zarar gördüğü zaman “ırkçı Türkler” diye sıçradığın gibi. Sen ne kanı taşıyorsun?Bir çok Suriyeli suçunu kayda geçirmediğinizi biliyoruz.

İsmail bakıyorum “Türk yaktı” diye sevincinden tepiniyorsun. Aynen bir Türk Suriyeli tarafından öldürüldüğünde sustuğun, bir sığınmacı zarar gördüğü zaman “ırkçı Türkler” diye sıçradığın gibi. Sen ne kanı taşıyorsun?Bir çok Suriyeli suçunu kayda geçirmediğinizi biliyoruz. https://t.co/9TiudN402Y

— Ümit Özdağ (@umitozdag) September 22, 2022

'Soylu ile küfürleştik' demişti

Polis promosyonlarının vakıflara bağış olarak verildiği iddialarına ilişkin "Doğruysa dünyayı başınıza yıkarız" diyen Özdağ'a İçişleri Bakanı Yardımcısı Çataklı, "Sen FETÖ’nün operasyonunun oyuncağı bir zavallısın" diyerek yanıt vermişti. Çataklı'nın paylaşımını Soylu da paylaşmıştı. Özdağ ise "Soylu ile biraz önce küfürleştik" demişti.

Özdağ, bakanlık önüne gitmişti

Soylu, mayıs ayında katıldığı bir televizyon programında, Özdağ hakkında “operasyon çocuğu” demişti. Soylu'nun sözleri sonrası Özdağ, İçişleri Bakanlığı’nın önüne gitmişti. Alana yaklaştırılmayan Özdağ sonrasında basın açıklaması yapmıştı.

KAYNAK: halktv.com.tr

Editör: Haber Merkezi