AKP MKYK, önceki gün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündemini seçim süreci oluştururken AKP’nin 2023 seçimlerinde yürüteceği plan da belli oldu.

MHP itiraz etti, YSK Kütahya kararını verdi MHP itiraz etti, YSK Kütahya kararını verdi

Sabah'tan Fatma Göksu'nun haberine göre, toplantıda, CHP ve 6’lı masa gündeme geldi. CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’lilere bakanlık verebiliriz” sözleri üzerine Erdoğan’ın kurmaylarına, “6’lı masanın yedinci ayağı HDP, sekizinci ayağı ise FETÖ. Saha çalışmalarında bunu halka anlatın. Muhalefet artık açık açık HDP’yle işbirliği yapıyor. Bu da söylemleriyle ortaya çıkıyor” dediği kaydedildi. 

Erdoğan, şöyle dedi: 

"Sahada yoğun çalışmalar devam ediyor. Bu 6'lı masanın 7'nci ortağı PKK destekli HDP, 8'nci ortağı da FETÖ'dür. Bunların adı ortada yok ama 7 ve 8'nci ortakları bunlar. Vatandaşa 6'lı masanın ortaklarını çok iyi anlatın. Vatandaşa 6'lı masanın ortaklarını anlatın. Ülkeyi buraya mı teslim edeceğiz, Türkiye'yi maceraya sürüklemeden hizmet siyasetine devam mı edeceğiz? Vatandaşa bunları söyleyin. Dış politikada geldiğimiz noktayı, yaşadıklarımızı millete anlatın." 

ESAD BRİFİNGİ

Öte yandan toplantıda MKYK üyeleri Erdoğan'ın da katılacağı "Şangay Beşlisi"nin toplantısı ve buraya Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın katılıp katılmayacağı konusunda bilgi istedi. Bunun üzerine, "Esat toplantıya davet edilmedi, onun için katılmıyor" bilgisi paylaşıldı.

Editör: Haber Merkezi