Özgür Özel'den 1 Mayıs Taksim çağrısı: 'Orada olacağım' Özgür Özel'den 1 Mayıs Taksim çağrısı: 'Orada olacağım'

Geçtiğimiz günlerde  Gelecek Partisi Genel Merkezini ziyaret ederek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politikaları Başkanı Raziye Gök Aktaş ile görüşme sonrası nda Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile bir araya getirile Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği bu kez sesini duyurabilmek adına Ankara Ulus’ta bir hak arama mitingi gerçekleştirdi. 
Daha önce EYT sorununa model oluşturdunuz bizim de sesimiz olun diyen Dernek Başkanı Ferhat Salman ve üyelerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu destek vermiş “Staj mağdurlarının mağduriyeti acilen giderilmeli. Staj başlangıcı SSK başlangıcı olarak kabul edilmeli. Bu sorunu hükümet çözmezse biz çözeceğiz” demişti. 
Staj ve Çıraklık Mağdurlarının sesine Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ da ses vererek hak arama mitinginde staj mağdurlarını yalnız bırakmadı.  Ulus meydanında gerçekleşen mitingde bir konuşma yapan Özdağ, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun konunun en yakın takipçisi olduğunu belirterek, “Ya çözerler ya çözeriz diyoruz” ifadelerini kullandı. 
Özdağ, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “İnsanoğlu alın terinden daha tatlı bir şey yememiştir. Siz staja başladığınızda, siz çıraklık yaptığınızda çalışmadınız mı? Peki siz ne istiyorsunuz? Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi olalım, staj ve çıraklık başlangıcımız sigorta başlangıcımız olsun diyorsunuz. Geri kalan kısmı da borçlanalım diyorsunuz. Ben buradan hükümete sesleniyorum; bir yandan yol ve yolcu garantili uçak garantili yollar ve havalimanları yapıyorsunuz. Kime veriyorsunuz? Davetiyeli ihalelerle, bir liralık ihaleyi beş liraya veriyorsunuz değil mi? Hesap sorduğumuzda hesap da vermiyorsunuz değil mi? Denetlenmek istemiyorsunuz şeffaflığa hayır diyorsunuz, bu vatandaşlar bizim vatandaşımız değil mi? Siz sadece yandaşlarınızın hükümeti misiniz? Biz buradan diyoruz ki 15 Mayıs akşamı Sn Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı , 5 Genel Başkan onun yardımcısı olacak ve onlar diyecekler ki evet burada bir mağduriyet var. Bu mağduriyeti çözmek için hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir sözünün geçerli olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu işi biz çözeceğiz. Emin olun. Bunlar çözemezler. Eğer siz hakkınızı aramasaydınız bu derneği kurmasaydınız, bir sivil toplum örgütü olmasaydınız bunlar sizin sesinizi duymazlardı. Pandemide duymadılar, orman yangınlarında duymadılar, İzmir depreminde duymadılar, Van depreminde duymadılar, Elazığ depreminde duymadılar şimdi de duymuyorlar. Türkiye’de hak verilmiyor alınıyor. Alın hakkınızı. Mücadeleniz kutlu olsun, direne direne kazanın yanınızdayız.”

Editör: Haber Merkezi