MHP’ye bağlı Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt’la 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak’taki İnci Apartmanı’ndan çıktığı sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından yaralanan Sinan Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 

Olayla ilişkin gözaltılar bugün de devam etti. Daha önce 15 kişinin tutuklandığı soruşturmada bu sabah üç kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş daha önce iki defa gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Öte yandan MHP’li Avukat Serdar Öktem de gözaltına alınan isimler arasındaydı. 

Gözaltına alınanlar arasında yer aldığı belirtilen ve adı kamuoyuna Emre Y. olarak açıklanan kişinin ise Emre Yüksel olduğu belirtildi. 

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da gözaltına alınan kişinin Emre Yüksel olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı. 

Semih Yalçın'ın Özel Kalem Müdürü Emre Yüksel ile Olcay Kılavuzun evinden gözaltına alınan Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve bir torbacı Sinan Ateş’i öldürmeye karar verip suikastı gerçekleştirmişler.
Tüm olan bitenden Yalçın ve Kılavuz’un hiç haberi yok öyle mi? https://t.co/EkHMZPeUsV

— ahmet şık (@sahmetsahmet) January 25, 2023

Emre Yüksel’in Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olduğu öğrenildi. Öte yandan Yüksel’in sosyal medya hesapları da gözaltına alındıktan kısa süre sonra kapatıldı. 

Yüksel’in sosyal medyadaki görüntüleri arasında Haziran 2022 tarihinde katıldığı bir nikah töreni de yer alıyor. Mersin’deki nikaha Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP MDK Sekreteri Kürşat Türker Ercan ve Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç de katılmıştı. 

Yüksel’in aynı zamanda çeşitli futbol karşılaşmalarında hakemlik yaptığı da öğrenildi.

Semih Yalçın’dan yalanlama

Yüksel’in özel kalem müdürü olduğuna dair haberler yayılınca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, iddiaları yalanladı. Yüksel’in hiçbir zaman çalışanları olmadığını öne sürdü.

Yalçın’ın açıklaması şöyle: “25 Ocak 2023 tarihinde sosyal medya ve bazı haber sitelerinde, ‘MHP Genel Başkan Yardımcısının Özel Kalem’i Emre Yüksel gözaltına alındı.’ başlığıyla yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcılarının Özel Kalem kadrosu olmadığı gibi Genel Merkezde veya TBMM MHP Grubunda herhangi bir sıfatla Emre YÜKSEL isimli bir çalışanımız bulunmamaktadır. Geçmişte de böyle bir çalışanımız olmamıştır. Bu husus Devletin SGK kayıtlarından da açıkça anlaşılabilir. Haberler tamamıyla gerçek dışı olup kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.”

Antalya Kepez Belediyesi'nde yeni başkan seçildi Antalya Kepez Belediyesi'nde yeni başkan seçildi

Kaynak: www.diken.com.tr

Editör: Haber Merkezi