Geçen cumartesi günü Emek ve Demokrasi İttifakı deklarasyonunu Haliç Kongre Merkezi'nde büyük halk katılımıyla açıkladı. HDP öncülüğündeki ittifakta Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi'nin (TÖP) yer alıyor.

Deklarasyonun ardından ilk kez TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün Halk TV ekranlarında İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının konuğu oldu ve ittifaka dair açıklamalarda bulundu.

İsmail Küçükkaya'nın soruları ve Erkan Baş'ın verdiği yanıtlar şu şekilde:

Haftasonu çok gündemdeydiniz. Cumartesi günü ne yaptınız?

Istakoz krizinde Varank ve Bilal Erdoğan yazışması: B...konu çıkardılar Istakoz krizinde Varank ve Bilal Erdoğan yazışması: B...konu çıkardılar

Emek ve Özgürlük İttifakı'nı resmen ilan etmiş olduk. Takip eden kamuoyu biliyor çok uzun süredir Türkiye'de iki ittifaktan ibaret bir siyaset anlayışı var. Biz ise Türkiye'nin bir an önce Saray rejimi olarak adlandırdığımız, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nda somutlanan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi diye adlandırılmak istenen ama halk arasında aslında ucube sistem diye anılan bu sistemden bir an önce kurtulmak gerektiğini düşünen ama mevcut muhalefetle bu konuda yeterli görmeyen, belki daha doğrusu aslında kendisine o muhalefet içinde yer bulamayan milyonlarca insanın beklentisi olarak değerlendiriyoruz.

Çok fazla halk toplantısı gerçekleştirdik ve halkla tartıştık. Ne yapmamız gerek diye. Orada bu ihtiyaç kendisini belirgin şekilde hissettiriyordu. İnsanlar diyor ki 'bir an önce bu ucube sistemden kurtulmamız gerekiyor.' Ama bir ekleri var. Bakın; 'Türkiye, Tayyip Erdoğan'dan, Saray rejiminden kurtulsun' Bence bu talep bugün yüzde 70'lere ulaşmış durumda.

Editör: Haber Merkezi