Mansur Yavaş, dünkü bir temel atma töreninde Kılıçdaroğlu’na “Temennimiz açılışa cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz” demişti.

Par, şunları yazdı: 

“Ben bu sözlerin Yavaş’ın uzun zamandır izlediği ‘yapıcı çekimserlik’ stratejisinin bir parçası olarak görüyorum. En başından beri Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olmayacağını söyleyerek vefalı davranıyor. Bu durum onun adaylık ihtimalini ortadan kaldırmadığı gibi aksine önüne açıyor.”

Dün ‘altılı masa’nın önemli kurmaylarından biri’yle Yavaş’ın açıklaması hakkında görüştüğünü söyleyen Par, şu yanıtı aldığını yazdı: “Saygılı davranarak oyunu o kadar doğru oynuyor ki Kemal Bey’in önüne iki belediye başkanının adı gelirse o bile Mansur Bey’i isteyebilir. Ayrıca bu şekilde anketlerde de giderek yükseliyor.”

CHP YSK'ye Hatay için "tam kanunsuzluk" başvurusu yaptı CHP YSK'ye Hatay için "tam kanunsuzluk" başvurusu yaptı

Habertürk’te anket yazıları

Adı cumhurbaşkanlığı adaylığı için anılan Mansur Yavaş’ın ‘çevresinden’ Habertürk yazarı Kübra Par’a, HDP konulu bir bilgi notu aktarılmıştı. Notta HDP seçmeninin Yavaş’a karşı tutumuna ilişkin bir anket paylaşılmıştı. Ankete göre Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı HDP seçmeninden yüzde 60-70 düzeyinde destek görülmüştü.

Kaynak: www.diken.com.tr

Editör: Haber Merkezi