Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, 20 Mart günü yaptığı açıklamada 14 Mayıs seçimlerine müstakil gireceklerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplayan Fatih Erbakan’ın liderliğini yaptığı Yeniden Refah Partisi’nin dört gün içinde karar değiştirmesi Ankara’da siyasi gündemine bomba gibi düştü.

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı Protokolü’nün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulmasından önce Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı. AKPMHP ve BBP’nin ardından YRP Cumhur İttifakı’nın dördüncü partisi oldu.

“TALEPLERİMİZ KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDIK”

Adaylık sürecini sonlandırdığını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan şöyle konuştu:

* Bugün sayın cumhurbaşkanı ile kendilerinin daveti ile külliyede bir araya geldik. Partimizin talepleri konusunda anlaşmaya vardık.

* Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim alanlarında kendi amblemimizle Cumhur İttifakında seçime girme kararı almış bulunuyoruz.

* Cumhur ittifakı karşısında kümelenen blok, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ve söylemler dolayısıyla ülkemize fayda getirmeyecek bir bloktur. Bu blok ülkemize ve milletimize fayda sağlamayacaktır.

* Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba genel merkezimize ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz.

NELER YAŞANMIŞTI?

Geçen pazartesi günü “Milli Görüş çizgisinden asla ödün vermeden” yollarına devam ettiklerini belirten Erbakan, “Bu yürüyüşte partimiz kısa zamanda büyük yol aldı” diye konuşmuştu.

Partisinin 14 Mayıs seçimlerine “çok ciddi, belirleyici bir güç” olarak girdiğini belirten Erbakan, Milli Görüş’ün “orijinal istikametine uygun şekilde” temsil edildiğini kaydetmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Teröre destek devam ederse DEM parti kapatılabilir Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Teröre destek devam ederse DEM parti kapatılabilir

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi