Avrupa futbolunun önemli organizasyonlarından Avrupa Ligi ile Konferans Ligi'ndeki Türk temsilcilerinin rakipleri belli oldu.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi, Başakşehir ile Sivasspor da UEFA Konferans Ligi'nde yer alıyor.

TFF, sızdırılan hakem toplantısının tamamını yayınladı TFF, sızdırılan hakem toplantısının tamamını yayınladı

Trabzonspor ise son 32 turunda eşleştiği Basel'e mağlup olup Avrupa'ya veda etti.

İsviçre'de gerçekleştirilen kura çekiminde Avrupa Ligi'nde grubunu lider bitirerek doğrudan son 16 turuna kalan Fenerbahçe, bu turda İspanyol Sevilla ile eşleşti.

Konferans Ligi'nde mücadele edecek Başakşehir, Belçika ekibi Gent'e rakip olurken Sivasspor ise turnuvanın favori ekiplerinden Fiorentina ile eşleşti.

Fenerbahçe1-AA.jpg

Fenerbahçe-Sevilla eşleşmesi 2008'deki müsabakayı akıllara getirdi

Bu sezon Avrupa'da boynu bükülmeyen Fenerbahçe, İspanyol devi Sevilla ile eşleşti.

Sarı-lacivertliler, B Grubu'nda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve lider olarak ismini son 16'ya yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nin en başarılı takımlarından Sevilla ise daha önce 6 kez kazandığı turnuvaya Şampiyonlar Ligi'nden geldi.

Son 32 turunda PSV Eindhoven ile karşılaşan Jorge Sampaoli'nin öğrencileri, ilk maçı 3-0 kazandı. Sevilla, Hollanda'daki rövanşı 2-0 kaybetse de ismini son 16'ya yazdırdı.

Devler Ligi'nde 4-2-3-1, 4-3-3, 3-4-3, 5-4-1 gibi formasyonlar deneyen Sampaoli, PSV Eindhoven müsabakalarında Fenerbahçe'nin de kullandığı 3-1-4-2 sistemiyle sahada yer aldı.

DAHA FAZLA OKU

Sevilla, 240 milyon euro kadro değeriyle turnuvada yola devam eden 16 takım arasında 8. sırada.

Fenerbahçe ise 177.3 milyon euro ile 10. en pahalı kadroya sahip.

Sarı-lacivertliler daha önce 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile karşılaşmıştı.

İstanbul temsilcisi, Devler Ligi 2. Tur ilk maçında rakibini 3-2 mağlup etmiş, uzatmalara giden rövanş karşılaşmasında ise penaltılar sonucu rakibini saf dışı bırakarak çeyrek finale yükselmişti.

Sevilla Sportif Direktörü Monchi, kura çekimi sonrası İspanyol basınına verdiği demeçte, şöyle konuştu:

Fenerbahçe, tecrübesiyle ve üst sınıf maçlar oynamaya alışık olmasıyla Avrupa futbolunun bir klasiği. PSV eşleşmesine çok benzer olacak. Sahasında çok zorlu olan bir rakip, çok sıcak bir taraftar grubunun desteğine sahip ve tüm maç boyunca susmuyorlar. Ayrıca bu seviyede maç oynama tecrübesine sahip futbolcuları var... 2007-08'deki ilk maçta iyi sonuç elde etmemize rağmen rövanşta çok zorlandık ve penaltılarda elendik.

Başakşehir-AA.jpg

Başakşehir'e Belçikalı rakip: Gent

Konferans Ligi'ne oldukça motive başlayan ve aldığı galibiyetlerle dikkat çeken Başakşehir, grubu lider bitirerek son 16'ya kaldı.

F Grubu'nu 2'şer galibiyet, beraberlik ve yenilgiyle ikinci sırada bitiren Gent ise play-off'ta Azerbaycan temsilcisi Karabağ ile eşleşti.

İlk maçta rakibine 1-0 yenilen Gent, uzatmalara giden rövanş maçını penaltılar sonucu kazanarak son 16'da Başakşehir'in rakibi oldu.

Gent, 67.4 milyon euro kadro değeriyle 16 takım arasında 8, Başakşehir 48.5 milyon euro ile 9. en pahalı takım konumunda.

Sivasspor-AA.jpg

Sivasspor, favorilerden Fiorentina ile eşleşti

Turnuvanın mütevazi ekiplerinden Sivasspor, kısıtlı imkanlarıyla devam ettiği organizasyonda G Grubu'nu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle lider bitirerek doğrudan son 16'ya kaldı.

Bu turda eşleştiği Fiorentina ise Başakşehir'le mücadele ettiği A Grubu'nu ikinci sırada bitirdi.

Play-off turunda Portekiz'in güçlü ekiplerinden Braga ile karşılaşan "Mor Menekşeler", rakibini her iki maçta da (0-4, 3-2) mağlup ederek son 16'ya yükseldi.

235 milyon euro kadro değeriyle turnuvanın en pahalı 4. ekibi konumundaki İtalyan temsilcisi aynı zamanda favoriler arasında yer alıyor. Sivasspor ise 28 milyon kadro değeriyle 16 ekip arasındaki en pahalı 12. takım.

© The Independentturkish

Editör: Haber Merkezi