UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe ile Slovacko karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz Fenerbahçe 3-0'lık skorla kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 17. dakikada Lincoln'ün asistinde Emre Mor ve 45+2. dakikada frikikten ve 81. dakikada ceza sahası dışından Lincoln attı.

Çek ekibi Slovacko'da Stanislav Hofmann, 48. dakikada gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe, bir sonraki maçını 8 Ağustos'ta Ümraniyespor ile evinde oynadıktan sonra 11 Ağustos'ta Slovacko'ya konuk olacak.

Sarı lacivertliler, turu geçmesi halinde Austria Wien ile eşleşecek.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR: FENERBAHÇE 3-0 SLOVACKO

86' Bruma sol çaprazdan kaleyi denedi, top yine savunmadan sekti.

81' GOL | Fenerbahçe Lincoln Henrique'nin golüyle farkı 3'e yükseltti. Ceza alanı önünde topla buluşan Lincoln, sol ayağıyla müthiş bir gol daha atarak farkı 3'e yükseltti.

70' Attila Szalai'nin ceza alanına yaptığı ortayı Serdar Dursun göğsüyle kontrol etmek istedi, top yine savunmada kaldı.

67' Bruma'nın pasında Valencia ceza alanında topla buluştu ancak savunma açısını kapatınca topu kaybetti.

65' Serdar Dursun'un indirdiği topta Miguel Crespo, ceza alanı önünden gelişine vurdu, top üstten auta gitti.

61' Ferdi Kadıoğlu sol kanattan şık hareketlerle çizgiye indi kaleye doğru giden ortasını kaleci kornere çeldi.

58' Fenerbahçe Attila Szalai'nin vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak hakem faul gerekçesiyle golü iptal etti.

54' Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, kendisine ayrılan bölümünü ilerisine geçtiği için sarı kart gördü.

48' KIRMIZI KART | Slovacko 10 kişi! Topa elle müdahale eden Stanislav Hofmann ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü.

45' GOL | Fenerbahçe, Lincoln Henrique'nin frikikten attığı GOL ile farkı 2'ye çıkarttı. Sağ çaprazdan kullandığı frikikte topa müthiş bir falso veren Lincoln topu ağlara göndermeyi başardı.

42' Hızlı hücumda Zajc sol kanatta boş durumda olan Valencia'yı görmek istedi ancak pasın şiddeti fazla kaçınca top doğrudan taca çıktı.

35' Diego Rossi'nin yaptığı baskı sonrası kaleci Nguyen uzun top denedi, top Fenerbahçe'de kaldı.

32' Slovacko tek paslarla savunmadan iyi çıktı ancak sağ kanada atılan uzun pasta araya Ferdi girdi.

26' Stanislav Hofmann, sağından atıp solundan geçmek isteyen Lincoln'u sert bir hareketle durdurunca maçın ilk sarı kartını görmüş oldu.

Kupa Voley’de Şampiyon Halkbank Kupa Voley’de Şampiyon Halkbank

22' Willian Arao yine Osayi-Samuel'e uzun oynamak istedi top biraz hızlı olsa da Osayi-Samuel topa yetişmek için büyük çaba gösterdi ve tribünden alkış aldı.

20' Fenerbahçe yine etkili geldi! Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşta Diego Rossi ceza alanı dışından kaleyi denedi, top kalecide kaldı.

18' Fenerbahçe yine Emre Mor ile hücuma çıktı, Emre'nin müthiş pasında topla buluşan Rossi topu ayağından aşınca top kalecide kaldı.

17' GOL | Fenerbahçe, Emre Mor'un golüyle 1-0 öne geçti. Lincoln Henrique'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Emre Mor sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

11' Emre Mor'un yaptığı pas hatası sonrası Fenerbahçeli futbolcuların önde basarak topu kazanması sonrası tribünler alkışla takıma destek oldu.

9' Arao'nun ortasında Rossi kafa vuruşunu istediği gibi gerçekleştiremedi, seken topta Valencia'nın kaleciye yaptığı harekete faul düdüğü çaldı.

7' Sağ kanatta buluştuğu topu müthiş hareketlerle ceza alanına taşıyan Miha Zajc'ın penaltı noktası civarından vuruşu direğin yanından auta çıktı.

5' Fenerbahçe gole yaklaştı! Lincoln Henrique sol çaprazdan ayak dışıyla müthiş bir orta açtı, Valencia'nın kafa vuruşu üstten auta çıktı.

4' Slovacko yine etkili geldi, ceza alanı içinde yakın mesafeden çekilen şuta son anda Gustavp Henrique ayak koydu.

2' Slovacko etkili geldi. Sol çaprazdan yapılan vuruş direğe çarparak auta çıktı. Pozisyon sonrası karar ofsayt.

1' Karşılaşma maçın hakemi Joao Pinheiro'nun işareti ile başladı.

Editör: Haber Merkezi