Alex Oxlade-Chamberlain'den Beşiktaş'a müjde! Alex Oxlade-Chamberlain'den Beşiktaş'a müjde!

Türkiye'nin gururu Filenin Sultanları, Dünya Şampiyonası sahnesine çıkıyor. Hollanda ve Polonya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan turnuva 23 Eylül'de başlayacak ve 15 Ekim'de sona erecek. 24 ülkenin 6 farklı şehirde kozlarını paylaşacağı dev organizasyonda Başantrenör Giovanni Guidetti yönetimindeki A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız B Grubu'nda yer alıyor.

Rakiplerimiz ev sahibi Polonya, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Tayland ve Hırvatistan. İlk maçımızda 24 Eylül'de TSİ saat 14.00'te Tayland'la bir araya geleceğiz. Dev organizasyon öncesinde turnuva formatından, hedeflerimizden ve gruptaki rakiplerimizden söz etmekte fayda var.

Turnuvadaki ilk müsabakamız olan Tayland maçımızı, Hollanda'nın Arnhem şehrinde oynayacağız. Diğer maçlarımıza ise Polonya'nın Gdansk şehri ev sahipliği yapacak. Polonya'nın kura çekiminde ilk torbadan geldiğini hatırlatmakta fayda var. Biz ise ikinci torbadaydık. Toplam 6 torbada sırasıyla Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Tayland ve Hırvatistan grubumuza dahil oldu.

İLK DÖRDE GİREN TURLUYOR!

Gruplar ile ilgili şu önemli bilgileri paylaşmak gerek. Birinci Tur olarak adlandırılan grup aşamasını ilk dört sırada bitiren ülkeler adlarını bir üst tura yazdıracak. Birinci Tur'da alınan galibiyetler İkinci Tura taşınacak ve Birinci Tur'da birbirleriyle oynayan ülkeler İkinci Turda karşılaşmayacak.

Filenin Sultanları dünya sahnesinde! Bilmeniz gereken her şey... - Resim : 1

İkinci Tur'da da takımlar grup formatı altında buluşacak. Sekizer ülkenin iki grupta yer alacağı İkinci Tur'da çapraz eşleşme devreye girecek. Böylece A Grubu'nun ilk dördü D Grubu'nun ilk dördü ile bir araya gelirken B Grubu'nun ilk dördü ise C Grubu'nun ilk dördü ile kozlarını paylaşacak. İkinci Tur'da gruplarını ilk dört sırada bitiren ülkeler çeyrek finale yükselecek.

B Grubu'nun C Grubu ile eşleşmesi, bizim muhtemel rakiplerimizin de belli olduğu anlamına geliyor. C Grubu ise turnuvanın iki favorisini, iki belalımızı barındırıyor. Son olimpiyat şampiyonu ABD ve son dünya şampiyonu Sırbistan'ın yer aldığı C Grubu'nda Almanya, Bulgaristan, Kanada ve Kazakistan da bulunuyor.

POLONYA VE GÜNEY KORE MAÇLARI...

Gözümüzü şimdiden İkinci Tur'daki muhtemel rakiplerimize dikmemizin sebebi ise Filenin Sultanları'nın kalibresinde bir ülkenin Birinci Tur'u rahat geçmesinin beklendiğinden kaynaklanıyor. Ancak ilk turda da kritik maçlar oynayacağız. 2019 Avrupa Şampiyonası ve Tokyo 2020 Elemeleri'nde travmatik etki yaratabilecek maçlar sonunda mağlup ettiğimiz Polonya, ev sahibi olmanın verdiği avantajla rövanş arayacak.

Bizim aradığımız rövanş ise Güney Kore karşısında olacak. Tokyo'da çeyrek finalde 3-2 yenildiğimiz ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımız Güney Kore'yle böylesi önemli bir sahnede yeniden karşı karşıya geleceğiz. Üst tura taşıyabileceğimiz her galibiyetin altın değerinde olacağı turnuvada hedef, tarihimizin en iyi dünya şampiyonasını geçirmek.

En iyi derecemize 2010'da 6'ncılık elde ederek imza attığımız Dünya Şampiyonası öncesinde takım medya ile buluşurken Başantrenör Giovanni Guidetti, spesifik olarak belirtmediği bir maç dışında grubumuzda kolay maç olmadığını dile getirirken, “Şu anda takımımız hemen hemen Dünya Şampiyonası’nı oynamaya hazır durumda” dedi ve grubumuzu “Bizim oynayacağımız grup, en güçlü grup diyebilirim” sözleriyle değerlendirdi.

Kaptan Eda Erdem de “Dünya Şampiyonası bizim için zorlu geçecek ama biz buna hazırız. İçimizde güzel bir heyecan var. Güzel şeyler başarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KAĞIT ÜSTÜNDE EN ZORLU İKİNCİ GRUP

Kağıt üzerinde Guidetti'nin neredeyse haklı olduğunu söyleyebiliriz. Takımların ortalama dünya sıralamasına baktığımızda bizim yer aldığımız B Grubu'nun ortalaması 13.8 olarak dikkat çekiyor. Brezilya, Çin, Japonya, Kolombiya, Arjantin ve Çekya'nın yer aldığı D Grubu'nun ortalama sırası ise 11.6. Bu da grubun kağıt üzerinde daha sert ve rekabetçi olacağını gösteriyor. C Grubu'nda bu ortalama 14.6, A Grubu'nda ise 16.3 olarak öne çıkıyor.

Son olarak bir yorumda bulunmak gerekirse Türkiye için kritik nokta konsantrasyon. Zira Filenin Sultanları Birinci Tur'da 5'te 5 yapabilecek güçte ancak Polonya, Güney Kore ve Dominik Cumhuriyeti maçları bizi ekstra zorlayabilir. Çekirdek kadroda bir değişikliğe gitmeyen Giovanni Guidetti'nin yaz boyu oyuncu denemelerinden sonra yedeklerde yeni tercihler yaptığı görülüyor. Bu tercihlerin nasıl cevap vereceği turnuvada ihtiyaç anlarında belli olacak.

[email protected] 

Kaynak: Web Özel

Editör: Haber Merkezi