İngiliz ekibi Manchester United, Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Ronaldo, verdiği röportajda kulüp içerisinde yaşadıkları ve sorunları dile getirmesi sonrası tartışmaların odağı haline gelmişti. Bugün alınan karar sonrası yıldız futbolcunun kariyerinde bir sayfa daha kapanmış oldu.

Manchester United'dan yapılan açıklamada, "Cristiano Ronaldo, karşılıklı anlaşma sonrası Manchester United'dan ayrılmıştır. Kulüp, Old Trafford'daki iki döneminde çıktığı 346 maçta 145 gol atarak yaptığı muazzam katkısından dolayı kendisine teşekkür ediyor, kendisine ve ailesine gelecekte başarılar diliyor. Manchester United'daki herkes, Erik ten Hag yönetiminde takımın ilerlemesini sürdürmeye ve sahada başarı sağlamak için birlikte çalışmaya odaklanmak istiyor." denildi.

"YENİ BİR MEYDAN OKUMA ZAMANI"

Ayrılığa ilişkin açıklama yapan Cristiano Ronaldo ise "Manchester United ile yaptığımız görüşmelerin ardından, sözleşmemizi sona erdirmek için karşılıklı olarak anlaştık. Manchester United'a gelecekte en iyisini diliyorum. Manchester United'ı ve taraftarları seviyorum. Bu, asla değişmeyecek. Yeni bir meydan okuma aramak için doğru zaman gibi geliyor." ifadelerini kullandı.

2021 yazında eski kulübüne imza atarak 12 yıl sonra yeniden formasını giydiği Kırmızılar ile sezona iyi başlayan Portekizli oyuncu, 2021-2022 sezonunda toplam 39 karşılaşmada 24 gole imza attı. Bu sezona ise yeni teknik direktörü Erik ten Hag ile çalışan 37 yaşındaki oyuncu Premier Lig’de sadece 10 maça çıkarken bu karşılaşmaların sadece 4’ünde sahaya 11’de çıktı ve 1 gol kaydetti. Ronaldo, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 6 maçta rakip filelere 2 gol sığdırdı. Portekizli oyuncunun iki farklı dönem mücadele ettiği İngiliz takımıyla 346 maçta 145 golü bulunuyor.

Portekiz Milli Takımı ile Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda olan Cristiano Ronaldo’nun önümüzdeki aylarda yeni takımına imza atması bekleniyor.

Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'a transfer olma sürecinden teknik direktör Erik ten Hag ile yaşadığı krizlere, Wayne Rooney'nin hakkında yaptığı eleştirilerden Ralf Rangnick dönemine kadar her şey anlattığı röportajı olay olmuştu.

İŞTE Ronaldo'YU AYRILIĞA GÖTÜREN O RÖPORTAJ

"ERIK TEN HAG'A SAYGI DUYMUYORUM"

Manchester United bana ihanet etti. Erik ten Hag'a saygı duymuyorum çünkü o bana saygı duymuyor. Bana saygı göstermeyen birine ben de saygı göstermem. Çok fazla üzerime geliyorlar ve beni sürekli takımdan ayrılmam için zorluyorlar. Kötü gidişatın sebebi benmişim gibi gösteriliyorum. Sadece teknik direktör değil kulüpteki birkaç kişi daha bunu yapıyor. İhanet uğramış gibi hissediyorum. Buna cevap vermemeliyim. Bilmiyorum... Ama neyse umurumda değil. İnsanlar doğruyu dinlemeli. Evet, ihanete uğramış hissediyorum. Bazılarının beni burada istemediğini hissediyorum. Sadece bu sezon değil geçen sezon da...

Son dakika: Manchester United, Cristiano Ronaldonun sözleşmesini feshetti

"ONDAN DAHA YAKIŞIKLI OLDUĞUMU SÖYLEMEME GEREK YOK"

Wayne Rooney'nin beni bu kadar sık eleştirmesine anlam veremiyorum. Sanırım o emekli olmuşken ben hala elit seviyede Futbol oynuyor olduğum için... Ondan daha yakışıklı olduğumu söylememe gerek yok zaten.

"TARAFTARLAR GERÇEĞİ BİLMELİ"

Bence taraftarlar gerçeği bilmeli. Bu kulüp için en iyisini istiyorum. Bu yüzden Manchester United'a geldim. Ama burada City, Liverpool ve hatta şu anki Arsenal gibi en üst seviyeye ulaşmamıza yardımcı olmayan bazı şeyler var. Bence bir noktada bu kulüp zirvede olmalı ama ne yazık ki değil. Picasso'nun dediği gibi bir şeyi yeniden yaratmak için önce onu yok etmeniz gerekiyor. Buna benimle başlarlarsa bu sadece benim bir sorun. Manchester United'ı seviyorum, taraftarları seviyorum. Onlar her zaman benim yanımdalar. Ama farklı bir şeyler adına çok, çok şeyi değiştirmeleri gerekiyor. Kulübün hak ettiği yolda olmadığını herkesten daha iyi biliyor. Elbette farkında. Herkes farkında. Bunu göremeyenler... Görmek istemedikleri için kör taklidi yapıyorlar.

"FERGUSON'DAN SONRA İLERLEME SIFIR"

Manchester United, Sir Alex Ferguson'ın görevden ayrılmasından sonra hiçbir gelişim gösteremedi. İlerleme sıfır. Hiçbir gelişim görmedim. Kalbimin sesini dinledim. Sir Alex bana 'Manchester City'ye gidemezsin' dedi. Ben de 'Tamam Patron' dedim.

"RALF RANGNICK'İN ADINI BİLE DUYMADIM"

Bir teknik direktör bile değilseniz nasıl Manchester United'ın başındaki patron olacaksınız? Adını bile duymadım.

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding oldu ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding oldu

Kaynak: www.hurriyet.com.tr

Editör: Haber Merkezi