Derbide Arsenal Chelsea'ya tarihi fark attı! Derbide Arsenal Chelsea'ya tarihi fark attı!

Dünyanın en çok takip edilen sporcularından biri olan Lionel Messi, PSG'deki kariyerini resmen noktaladı. Yıldız futbolcu, Inter Miami isimli Amerikan takımına transfer oldu. Bu transfer, sosyal medyada da ciddi bir hareketlenmeye neden oldu. Düne kadar 1 milyon civarında takipçisi olan futbol kulübünün rakamları kısa sürede beşe katlandı. Bugün itibariyle Inter Miami'nin takipçi sayısı 6,5 milyonu geçti.

Bestoffootball verilerine göre dün Inter Miami'nin takipçi artışı

Arjantinli yıldızın transfer haberi sadece sosyal medyada değil kulübün bilet fiyatlarında da sıçramaya neden oldu. Messi'nin ilk maçına Leagues Cup'ta Meksika takımı Cruz Azul'a karşı çıkacağı tahmin ediliyor. Bilet satış sitesi VividSeats, bu maçın ortalama bilet fiyatlarının yüzde 922 artışla 120 dolardan 1248 dolara yükseldiğini bildirdi. New York Red Bulls ve Inter Miami arasında 25 Ağustos'ta oynanacak müsabakanın bilet fiyatları da 99 dolardan 983 dolara ulaştı. Bu yüzde 883'lük bir artışa tekabul ediyor. Inter Miami'nin 3 Eylül'de deplasmanda konuk olacağı Los Angeles FC maçının 150 dolarlık biletleri de yüzde 400'lük artışla 785 dolar oldu.

Resmi imzayı henüz atmadı

CNN International, Messi'nin resmi imzayı atmadığını ve Arjantinli efsanenin ilk maçının henüz duyurulmadığını hatırlatarak bu biletleri satın almanın riskli olduğunu yazdı. TickPick Marka Yöneticisi Kyle Zorn, Reuters'a yaptığı açıklamada "Messi'nin Inter Miami'ye katılabileceği söylendiğinde kulübün bilet fiyatlarında neredeyse ani bir artış meydana geldi. Inter Miami deplasmanda her oynadığında bilet fiyatlarının rekor kırdığını göreceğiz" dedi.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi