35. hafta itibariyle 33'er maçı bulunan Galatasaray'ın 79, Fenerbahçe'nin 74 puanı bulunuyor. Bir maçı fazla Beşiktaş da 74 puanla üçüncü sırada... Beşiktaş yenilgisi sonrası oynadığı Başakşehir, İstanbulspor ve Sivasspor müsabakalarından galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı ekibin 23. şampiyonluğunu ilan etmesinin önünde bir maç kaldı.

36. haftada Ankaragücü deplasmanına çıkacak Okan Buruk'un öğrencileri, alacağı galibiyetle şampiyonluğunu ilan edecek. 37. haftada sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatasaray, ligin son haftasındaki Hatayspor maçını ise 3-0 hükmen kazanacak.

Fenerbahçe için iki ihtimal var

Sarı-lacivertlilerin şampiyonluk için önceliği Galatasaray'ın puan kaybına ve maçlarını kazanmasına bağlı olacak. 74 puanla ikinci sırada bulunan Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için iki ihtimal masada. Galatasaray'ın Ankaragücü ile berabere kalması halinde, sarı-lacivertlilerin önce Antalyaspor'u sonrasında 37. haftadaki derbiyi en az 4 farkla kazanması gerekecek.

Galatasaray'ın Ankaragücü'ne yenilmesi halinde 4 fark şartı ortadan kalkacak. Bu senaryoda sarı-lacivertliler önce Antalyaspor'u ardından derbide Galatasaray'ı mağlup ederek şampiyonluğunu ilan edecek. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray, son hafta oynayacakları müsabakaları 3-0 hükmen kazanacak.

Beşiktaş'ın şansı kalmadı

Rakiplerinden bir maçı fazla olan Beşiktaş'ın önünde Kasımpaşa ve Konyaspor karşılaşmaları kaldı. 74 puanla üçüncü sırada bulunan siyah beyazlı ekip, iki maçtan 6 puan alsa dahi Galatasaray'ın hükmen galibiyeti olduğu için şampiyonluk şansını yitirdi.

Galatasaray'ın Yıldızı Dries Mertens'in Oğlu Ciro 23 Nisan'ı Türk Bayrağıyla Kutladı Galatasaray'ın Yıldızı Dries Mertens'in Oğlu Ciro 23 Nisan'ı Türk Bayrağıyla Kutladı

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi