La Liga 14. hafta mücadelesinde Atletico Madrid’i ağırlayan Mallorca, Vedat Muriqi’nin golüyle sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. Kosovalı forvet, sezon başından beri sergilediği performansla, Mallorca’nın en önemli hücum silahı haline geldi.

Ligde oynadığı 12 maçta 8 gol atıp 1 de asist yapan 28 yaşındaki Muriqi, 19 puanla 10. sıraya yükselen Mallorca’nın bu sezon ligde attığı 13 golün 9’una doğrudan katkı yaptı.

Elche maçında gol attıktan sonra Sevilla ve Sociedad maçlarında oynayamayan Muriqi, Valencia, Espanyol, Villarreal ve son olarak Atletico Madrid maçlarında ağları sarsarak üst üste 5 maçta gol atarak Mallorca tarihine geçti.

Son 4 maçından 3 galibiyet ve 1 beraberlik alana Mallorca, alt sıralardan uzaklaşma yolunda önemli bir mesafe kat etti. Muriqi, 8 gol atan Real Betisli Borja Iglesias ile birlikte, 13 gol atan ve gol krallığı yarışında zirvede yer alan Robert Lewandowski’nin arkasında ikinci sırayı paylaşıyor.

Beşiktaş Ankaragücü'ne Konuk Oluyor Beşiktaş Ankaragücü'ne Konuk Oluyor

Geçen sezon devre arasında Lazio’dan Mallorca’ya kiralık olarak gelen Vedat Muriqi, yarım sezonluk performansıyla beğeni toplamış ve sezon başında İspanyol ekibi tarafından bonservisiyle transfer edilmişti.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi