Yüksek teknolojili güvenlik ürünlerini dünyanın dört bir yanına ihraç eden Türkiye’nin bariyer markası Arma Kontrol, son olarak Hint Okyanusu’nda bir ada devleti olan Sri Lanka’da toplam 4 adet otobanın kontrolünü sağlama görevini aldı. Ar-Ge alanındaki yatırımlarıyla dikkat çeken şirket, gerçekleştirdiği başarılı mühendislik çalışmalarıyla geçen yılın ilk 6 ayına kıyasla satışlarını yüzde 70 oranında artırdı.

60’DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

Dünya genelinde 5 binden fazla projenin güvenliğini sağlayan Arma Kontrol, Güney Kore, Fransa, Suudi Arabistan, Katar, Dubai ve Malezya gibi farklı coğrafyalarda 60’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Dünyanın birçok yerinde petrol tesislerinden askeri alanlara, müzelerden konsolosluklara kadar çok sayıda referans projede ürünleriyle yer aldıklarını ifade eden Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, ‘‘Her sektörde olduğu gibi güvenlik sektöründe de teknolojik yenilikler oldukça önemli yer tutuyor. Özellikle nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojilerini kullandığımız bariyer ve güvenlik sistemleri bu dönemde oldukça yoğun talep alıyor’’ dedi.

“OTOBAN NOKTALARINI BAŞARIYLA KONTROL ALTINA ALACAĞIZ”

Kartal sözlerini şöyle tamamladı; “Sri Lanka Devleti’nin otoyol güvenliğini özel otoban bariyerimiz ile sağlayacağız. Tüm dünya üzerinde gerçekleştirdiğimiz projelerimizde elde ettiğimiz deneyimlerle yaklaşık 22 milyon yolcunun ve milyonlarca ton kargonun güvenliğini sağlayacağız. Biz altına imza attığımız tüm projelerde oldukça zorlu görevleri başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu görevleri de gerçekleştirirken teknolojimize ve ürünlerimize güveniyoruz. İlk etapta 45 adet olarak ürettiğimiz özel otoban bariyerimiz ile Sri Lanka’da otoban noktalarını başarıyla kontrol altına alacağız.’’

Editör: TE Bilisim