Asis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail İspir, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen asrın felaketi 2 büyük depremin ardından kamuoyunu bilgilendirdi.

Asis İnşaat tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen ve Kahramanmaraş başta olmak üzere on ilimizi derinden sarsan deprem felaketinin derin üzüntüsü içindeyiz. Yaptığımız tüm binalarda can kaybının yaşanmamış olması en büyük tesellimizdir,Tüm dünyayı yasa boğan bu afette yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize sabırlar diliyoruz.

Asis İnşaat olarak, ilk günden itibaren kendi acımızı unutup, depremin şehrimizde açtığı yaraları sarmak için adeta seferberlik halindeyiz. Bu süreçte tüm imkânlarımızla yardımına koştuğumuz şehrimizde bazı dezenformasyonlar ile karşı karşıya kaldık. Bu maksatlı ve yanıltıcı haberler depremin açtığı hasar kadar bizleri derinden yaralamıştır.

Renkli Bir Geleneğin İzinde: Batman'da Ezidiler, 'Çarşema Sor Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı Renkli Bir Geleneğin İzinde: Batman'da Ezidiler, 'Çarşema Sor Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı

Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir karakteri vardır!

15 yıldır şehrimize ve memleketimize onurla hizmet eden ve Kahramanmaraş’ın neredeyse her köşe taşında emeği bulunan şirketimizin; kamuoyunu aydınlatmak için bu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duymuştur. Bugüne kadarki sükûnetimizin gerekçesi, vaktimizi ve enerjimizi şehrimize destek vermekten başka bir şeye harcamamaktı! Ancak, yanlış ve eksik bilgilerle kamuoyunu yanıltan, şirketimize, markamıza ve memleketimize zarar veren bu haberlere gerçekleri paylaşarak cevap vermek elzem olmuştur.

Hal böyleyken, birkaç medya kuruluşu tarafından bilinçli ve maksadı belli olarak yapılan haberler tarafımıza zarar verdiği kadar, toplumu ayrıştırmaya yönelik üslubu ile açıkça suç niteliği taşımaktadır. Nitekim sahtelik ile menfaat devşirmeye çalışan, hiçbir dayanağı ve kaynağı olmayan bu medya kuruluşları hakkında Kahramanmaraş Adliyesinde suç duyurusunda bulunduk. Bu yalan haberler sadece şirketimizi ve markamızı değil; memleketimize de hedef aldığı aşikârdır. Şirketimiz konunun sonuna kadar takipçisi olacaktır.

Bunca acımız var iken, kaynağı ve gerçeği araştırılmadan ortaya atılan bu asılsız iddia ve iftiraların artık son bulmasını diliyoruz. Sevdamız Kahramanmaraş demiştik; sonsuza kadar da öyle kalacaktır. Bu süreçte yanımızda olan, bizlere ulaşan, sayısız destek mesajı ileten Kahramanmaraşlılara teşekkürü borç biliriz. Şehrimize her platformda destek olarak, yaraların sarılmasında ve şehrimizin yeniden yapılanmasında sorumluluk alarak üzerimize düşeni yapacağız. Büyük bir dayanışma ile bu zor günleri aşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

                                                                                        ASİS İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI

                                                                                                               İSMAİL İSPİR

Editör: Haber Merkezi