İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan’ın geri itmesi sonucu dün Muğla açıklarında 73 düzensiz göçmenin kurtarıldığı ve 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı anlara ilişkin görüntüleri paylaştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca, dün saat 00.10’da, Marmaris Kızılburun açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine 2 sahil güvenlik botu görevlendirilmiş, 73 düzensiz göçmen kurtarılırken, 2’si bebek, 3’ü çocuk ve biri kadın 6 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Ölenlerden Abdulvahap (4) ve 9 aylık Asım’ın kardeş oldukları ve anneleriyle birlikte hayatlarını kaybettikleri belirtildi. İki çocuğun babalarının ise sağ kurtulduğu öğrenildi. Babanın cenazeleri, işlemlerinin ardından Muğla’da toprağa vermeyi istediği bildirildi.

İKİSİ BEBEK BEŞ KİŞİ ARANIYOR

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Kayıp olduğu belirtilen ikisi bebek beş kişi için arama kurtarma çalışmaları ise bir Sahil Güvenlik helikopteri ve iki botla sürdürülüyor.

SOYLU: LANET OLSUN İNSANLIĞINIZA

İçişleri Bakanı Soylu, o anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Soylu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Lanet olsun insanlığınıza. Bu görüntüleri verdiğimiz için üzgünüz. Lübnan’dan İtalya’ya geçmek isteyen göçmenlere ve masum çocuklara yine Yunanistan katliamı. İki kardeşten Asım 9 aylık, Abdulvahap 4 yaşındaydı. Avrupa ve Yunanistan, bu katliamların sorumlusu sizsiniz.”

Editör: Haber Merkezi