Renkli Bir Geleneğin İzinde: Batman'da Ezidiler, 'Çarşema Sor Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı Renkli Bir Geleneğin İzinde: Batman'da Ezidiler, 'Çarşema Sor Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı

Çukurova Belediyesi, bölgemizde yaşanan ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerden etkilenen çocukları tekrar renkli dünyalarına döndürmek için ummalı çalışmalarını sürdürüyor. Belediye bahçesinde misafir ettiği depremzede çocukların yüzlerini güldürmek, yaşanan acı ve kötü günlerin izlerini silmek isteyen Çukurova Belediyesi, alana kurduğu dev ekranlarda animasyon içerikli filmlerle keyifli saatler yaşattı.

Belediye önünde uzman eğitmenlerin eşliğinde oyunlarla neşelenen, doğaçlama tiyatro etkinlikleriyle mutlu olan çocuklarla bir araya gelerek sohbet edip hediyeler dağıtan Başkan Soner Çetin, depremden etkilenen çocuklar için kesintisiz hizmetlerinin devam edeceğini belirterek, Çukurova’da ki kreşlerde ve çadır kentlerde yaşayan tüm çocuklar için bu hizmetleri dönüşümlü olarak sunacaklarını söyledi.

Büyük deprem afetinden sonra yaraları sarmaya devam eden Çukurova Belediyesi, yaşananlardan en çok etkilenen kesim olan çocuklar için çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Daha önce çocuklar ve aileler için psiko-sosyal terapiler yapan, psikologlarla pedagojik çalışmalarda bulunan Soner Çetin ve ekibi, deprem anılarını ve travmalarını hafifletmek için belediye bahçesinde bir dizi etkinlik düzenledi.

Çukurova Belediyesi ve Melekler Eli Gönüllüler Grubu’nun çalışmalarıyla belediye yerleşkesinde bulunan deprem çadırlarında kalan onlarca çocuk için önce dev ekranda çizgi animasyon filmler yayınlandı. Deprem felaketinden sonra ilk kez film izleme ve neşeli vakitler geçirmenin mutluluğunu yaşayan çocuklara Belediye Başkanı Soner Çetin de eşlik etti. Küçük depremzedelerle sohbet eden ve onlarla bir süre film izleyen Başkan Çetin, daha sonra çocuklara hediye dağıtarak sevinçlerini ikiye katladı.

Depremin acı izlerini ruhlarında yaşayan ve bir süre çadırlarda yaşamak zorunda kalan miniklerin güzel günlerine geri dönmesi için çalışmalarına hız veren Çukurova Belediyesi, gün boyu eğlenceli saatler yaşattı. Melekler Eli Gönüllüler Grubu’nun da uzman ekibi, çocuklarla oyunlar oynadı, şarkılar söyledi, doğaçlama tiyatroyla depremin izlerini biraz olsun silmeye çalıştı.

Depremzede çocuklar için bir araya geldiklerini söyleyen Melekler Eli Gönüllüler Grubu kurucusu Melek Sığırcı, Çukurova Belediyesi öncülüğünde küçük kalplere yaşadıkları travmaları biraz olsun unutturmaya çalıştıklarını söyledi. Sosyal hizmetler uzmanları ve çocuk gelişimi eğitmenleriyle hareket ederek, bir anda evlerini korkuyla terk etmek zorunda kalan ve farklı bir yerde yaşamaya başlayan çocukları korkularından uzaklaştıracak dokunuşlar yapmaya çalıştıklarını ifade eden Sığırcı, “Biz de elimizden geldiğince içinde bulundukları olumsuz durumu unutturacakları, beyinlerini bilinçsel olarak sıfırlayacakları, kaygı durumlarını daha da azaltacakları, korkulardan uzaklaşmalarını sağlayacak oyunlar ve neşeli dakikalar yaşatmaya çalışıyoruz” dedi. 

BAŞKAN SONER ÇETİN, ” ÇOCUKLAR EĞLENDİ BÜYÜKLER SEVİNDİ “

Depremden psikolojik olarak en çok çocukların etkilendiğini söyleyen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, uzun bir süreden sonra çocuklarını mutlu gören ailelerinde yüzünün gülmesi en büyük mutlulukları olduğunu söyledi. Sadece belediye bahçesinde değil, ilçenin pek çok yerinde çocuklar için aynı etkinlikleri düzenleyeceklerinin vurgusunu yapan Çetin, psikologlarla daha önce dokunmaya başladıkları küçük yüreklere kesintisiz hizmetlerinin süreceğini ifade etti. Oyun ve eğlence odaklı, pedagojik ve uzman eliyle yaraları eğlendirerek sarmaya gayret edeceklerini anlatan Başkan Soner Çetin, çocuklar güldükçe Türkiye’nin de güleceğini sözlerine ekledi.   

Editör: Haber Merkezi