GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik’te 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Feneri Uçurtma Şenliği düzenlendi. Aileler, çocukları için daha fazla destek istedi.

Bilecik Özel Bireyler Gençlik ve Spor Kültür Kulübü, Down Sendromu Farkındalık Feneri Uçurtma Şenliği düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli çocukların aileleri devletten ve vatandaşlardan yardım talebinde bulundu.

"BİZİ BİR GÜN İLE ÖZEL KILMAYIN"

Kendisi de özel gereksinimli çocuk annesi olan Bilecik Özel Bireyler Gençlik ve Spor Kültür Kulübü Başkanı Sibel Güneş, çocuklarının sadece bir gün değil yılın her günü hatırlanması gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Ben de özel birey annesiyim. Bu çocuklarımızın bugünün de 21 Mart’a değil, 3 Aralık’a yönelik değil 365 gün her zaman yanımızda olmalarını istiyoruz. Onlar diyorlar ki; 'Siz bizim sadece başımızı okşayın ama bir güne özel değil, bizi bir gün ile özel kılmayın lütfen, bizde sizinle beraberiz, biz de sizin gibi bir bireyiz, biz de sizinle aynı dünyada yaşıyoruz.'

"SAYGI GÖSTERİLMESİNİ İSTERİM"

Özel gereksinimli çocuk annesi Leyla Özkan ise, "Saygı gösterilmesini isterim. Hani gördükleri zaman engelli olarak değil de normal bir çocuk gibi davranmalarını isterim" dedi.

Çocuklarına daha fazla destek istediklerini dile getiren Hatice Aydın, "Çocuklarımız eğitimleri bitince mezun olduktan sonra evde sıkıldıkları için biz biraz daha yol açılsın istiyoruz. Bunun için destek istiyoruz. Çocuklar bu yıl okuyorsa seneye bize zorluk çıkıyor. Evde çocuklar bize sıkıntı yaratıyor. Bunlar sıkılan çocuklar ve daha çok destek bekliyoruz yani. Halkımızdan olsun, Belediye Başkanımız, Valiliğimiz her türlü destek bekliyoruz. Bu çocuklar özel çocuklar zaten gerçekten problemliler. Biraz daha destek istiyoruz" dedi.

Gökyüzüne salınan dilek fenerlerinden bazıları, etkinlik alanının çevresindeki çam ağaçlarına takıldı. Yangın endişesi ile çağrılan itfaiye ekipleri, fenerleri ağaçlardan kurtardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Bilecik Özel Bireyler Gençlik ve Spor Kültür Kulübü Başkanı Sibel Güneş’in konuşması

* Leyla Özkan’ın konuşması

* Hatice Aydın’ın konuşması

Kaynak: anka